tiistai 28. elokuuta 2018

Kesän rippeet

Elokuu vetelee viimeisiään, ja kohta on virallisesti syksy. Syksyn tuntua alkaa olemaan jo puutarhassa sekä puutarhaharrastajan mielessä. Kovin into harrastukseen on jo tältä kesältä kulutettu, nyt on lähinnä (puolihuolimatonta) ylläpitoa ja pian terassin syyskukkien ja kukkasipuleiden istuttamista. 


Viime viikonloppuna ajelin kuitenkin Mustilan taimipäiville yhdessä puutarhaharrastajakaverin kanssa. Mustilan taimipäivä on kyllä yksi puutarhaharrastukseen liittyvistä kohokohdista vuosittain - se on suorastaan hurmiollinen tilaisuus harrastajalle. Parhaita löytöjä omaan puutarhaan olivat sinikämmenet sekä vaaleanpunaisena että valkoisena, samoin himalajanjalkalehteä olen miettinyt jo pidempään ja nyt sain senkin. Lähinnä perennojen perässä siellä kuljin, mutta onnistuin yhden Ritausma-ruusunkin löytämään - sitä olen nyt pari vuotta metsästänyt huonolla onnella, joten löytö lämmitti mieltä. 


Sunnuntaina istutin uudet löydöt paikoilleen ja samalla katselin, että perennapenkit näyttävät jo aika ränsistyneille, mutta kaivoin silti kameran esille. Nappasin muutamia kuvia meidän etuterassilta, kun ajattelin, että en ole tainnut koskaan ottaa kuvia niistä näkymistä, jotka ovat vastassa, kun ovi avataan. 


Puutarhanhoitaja olisi saanut olla hieman ahkerampi tänä kesänä monessakin asiassa, mutta ajattelin ummistaa silmät rikkaruohoille ja jättää hommia ensi vuoteen. Nytkin tuntuu, että käyn vähän ylikierroksilla työ-vapaa-aika-akselilla. Onneksi ei oo montaa viikkoa siihen tämän vuoden toiseen lomaviikkoon :D Ja se loma menee ihan muissa maisemissa, kirja kourassa aurinkotuolilla. 


Mukavia elokuun viimeisiä päiviä ja kesän rippeitä!

4 kommenttia:

 1. Kuvissa ei ainakaan näytä ollenkaan ränsistyneeltä. Päinvastoin! Pihahommat ovat semmoisia, ettei niihin kannata pakottaa itseään. Pitää olla paloa ja intoa. Mutta kaipa ne tunteet löytyvät taas?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pahoittelut vastauksen viivästymisestä. Olet oikeassa, pihahommat ja harrastukset ylipäätään ovat sellaisia, että pitää olla intoa, että jaksaa. Ja uskon, että talven kun taas kerää voimia, jaksaa keväällä taas innostua ihan eri tavalla. Tämä ja viime vuosi ovat olleet myllerrysten vuosia ja tänä vuonna lomattomuus on syönyt intoa ja jaksamista, mutta ensi vuonna on taas kesälomaakin luvassa :D Mukavaa syyskuun loppua!

   Poista
 2. This is a wonderful looking garden. I love the yellow flowers, very pretty looking. Thanks for the share, have a fantastic rest of your day. Keep up the posts.
  World of Animals

  VastaaPoista
 3. Pihasi on päässyt Puutarhan kesä - lehteen👏

  VastaaPoista