keskiviikko 20. kesäkuuta 2018

Juhannusviikon tunnelmia

Puutarhan kaunottaret, pionit, ovat aloittaneet tällä viikolla kukintansa. Rakastan pionien kukintaa ja sitä ihanaa tuoksua, mikä puutarhassa leijailee, vaikka eihän tämä ilo montaa viikkoa kestä. Pioneja on pihalla satakunta, joita en ole sijoilleen merkinnyt, niin tunnistaminen on vähän arpapeliä monen vaaleanpunaisen hörselön kohdalla. 


Kuvia katsellessa ehkä huomaa, että minulla on tiettyjä suosikkeja pionien kumppaneiksi, nimittäin perhoangervo, erilaiset kurjenpolvet, salviat ja tähtiputket. Tänä kesänä uuteen penkkiin laitoin myös kaunoangervoa pionien rinnalle, sillä näin taannoin yhden ihastuttavan inspiraatiokuvan tästä yhdistelmästä. Myös pinkit pionit ja limenvärinen jättipoimulehti ovat kiva yhdistelmä, vaikka jälkimmäinen on päässyt tarkkailtavien vieraslajien listalle. Itse olen aina leikannut jättipoimulehtien kukinnot alas leviämisen välttämiseksi. 


Meidän pihalla pääkukinta osuu varmasti seuraavan parin viikon ajalle, kun kärhöt ja ruusutkin aloittelevat hiljalleen kukintaansa - jännä nähdä, mitä on sitten loppukesästä jäljellä.. Reilun 1.5 viikon päästä on myös Avoimet puutarhat -tapahtuma, ja vaikka ajankohta on näinkin aikaisin, tuntuu, että se on tänä vuonna monen puutarhan pääkukinnan kannalta liian myöhään. Meidän nurkilta ei näyttänyt osallistuvan tapahtumaan kuin muutama hassu puutarha, joten taitaa jäädä kiertämättä. 


Onneksi enää huominen työpäivä, niin voi höllätä hetkeksi ja virittäytyä juhannustunnelmiin. Jospa jaksaisin istuttaa ne loput pensaat ja kärhöt, homma ei nimittäin ole viikonlopusta paljon edennyt :D Mukavaa juhannuksen aikaa! Muistakaa rentoutua kaiken kiireen keskellä. 

8 kommenttia:

 1. Kauniita ja toisiinsa sopivia kasviyhdistelmiä. Erityisesti ihastuttaa tuo loistosalvian ja pionin yhdistelmä, joka on täydellinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Loistosalvia Caradonna (tuo tumma liila) on kyllä upea ilmestys ja se kukkii yllättävän pitkään. Sopii ihanasti yhteen niin vaaleiden pionien kuin pinkkien ruusujen kanssa.

   Poista
 2. Voi miten kauniita kuvia ja ihanaa kukintaa! Nuo Pionit on upeita! Kiva tuollainen avoimet puutarhat tapahtuma.Mukavaa juhannusviikkoa❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi. Pionit ovat kyllä tämän harrastelijan yksi lemppareista, vaikka yksittäisen pionin kukinta on harmillisen lyhyt. Nautitaan nyt hetki, kun tätä loistoa riittää :)

   Poista
 3. Ihanaa juhannusta pionien keskelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos samoin, täällä kotona juhannusta vietetään, palju lämpenee ja nautitaan kotoilusta :)

   Poista
 4. Onpa ihanat pionijuhlat siellä teilläkin! Nuo yhdistelmät ovat tosi herkullisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, tykkään yhdistellä erilaisia perennoja vähän cottage garden -tyyliin ja välillä tulee positiivisia sattumia, jotka komppaavat hienosti toisiaan.

   Poista