lauantai 19. toukokuuta 2018

Kesä yllätti puutarhurin

Viime viikolla alkaneet hellekelit yllättivät kyllä tämän puutarhurin täysin. Kesä tuli päälle rytinällä,  joten tuntui, että kevät jotenkin sivuutettiin tänä vuonna. Viime viikonloppu meni meillä kahdenkeskisellä lomalla Tallinnassa ja siellä ollessa katsoin, kun insta ja blogit täyttyivät kesäkukista ja puutarhaa kuopsuttavista multasormista, ja itse olin kuin kissa pistoksissa Tallinassa :D Kesäkukat on edelleen hankkimatta, mutta alkuviikosta sain sentäs hyötytarhaan kylvettyä maaseudun kevätaromien saattelemana herneet, porkkanat, retiisit, avomaankurkut jne. 


Kuviakin olen yrittänyt ottaa, ettei kaikki kukinta menisi ohi ikuistamatta sitä, mutta tällä hetkellä tuntuu vain siltä, että kaikki on räjähtänyt puutarhan kesäsuunnitelmien suhteen käsiin ja yritän epätoivoisesti kiriä tekemättömiä töitä ja sinkoilla paikasta toiseen. Ja muistutan myös, että meillä oli vielä vapun jälkeen lunta pihalla ja tänään alkoi omenapuut kukkia, huh, mikä tahti luonnolla. 


Tänään aloittelin uuden istutusalueen tekemistä, ja samalla muistin, että kuinka vihaankaan kaivamista, kääntämistä ja kottarirallia. Istutusalue on nyt ValleyView-reunanauhaa ja viimeistelyä vaille valmis, eli ensi viikolla pääsen parhaimman osion kimppuun, istuttamaan, kun Blomqvistin taimiston sekä Westphalenin tilaukset saapuvat. 


Sisko oli tänään tehnyt ihania perennalöytöjä Kuopiosta. Olo oli vähän kuin lapsella karkkikaupassa, kun puhelimessa kuuntelin, mitä kaikkea ois tarjolla. Ihania rotkolemmikkejä, imiköitä, erilaisia kylmänkukkia, tiarelloja, tarhavarjohiippoja yms. tulossa. Ja nyt tässä viimeisten päivien aikana päätin, etten taida vielä tänä(kään) kesänä alkaa työstämään tuota alatonttia, johon olen jo pidempään metsäpuutarhaa suunnitellut. Pääsen helpommalla, kun laajennan yhtä jo olemassaolevaa istutusaluetta ja hieman siirtelen siinä nykyisin olevia perennoja. 


Huomenna olisi paikallinen taimienvaihtotori. Vielä arvon, osallistunko vai en - lähinnä, kun itsellänikin vietäväksi olisi lähinnä perusperennoja, kuten unelmatädykettä, kangasajuruohoa, valkoisen karpaattienkellon siementaimenia, siperiankurjenmiekkaa, joitain salvioiden ja tähtiputkien siementaimia. En tiedä, onko näille millekään kysyntää, kun ovat "taviksia" vai pistänkö ylimääräiset vain kompostoriin. 

Mitenkäs teillä muilla tämä räjähtävästi alkanut puutarhakevät/kesä on sujunut? Onko pakokauhua, että kaikki kukkivat "ohi" yhtäaikaa? 

2 kommenttia:

  1. Onko toiminut hyvin tilata taimia nettikaupasta sinun mielestä? VäVäh pelottaaa jotenkin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Erika, lähinnä hyviä kokemuksia ollut nettikaupoista, toki itsekin olen tilaillut lähinnä sellaisista paikoista, joista olen etukäteen lukenut hyvästä palautteesta. Toki vähän harmitusta välillä aiheuttanut lajikesekaannukset esim. Lukonilta ja yhdestä puolalaisesta, kun eivät ole olleetkaan sitä mitä pitäisi. Varmiten saa toki haluamansa taimen, kun ostaa puutarhamyymälästä, mutta ainakin meidän nurkilla lajikevalikoimat ovat aika rajallisia, niin välillä pitää lähteä merta edemmäs kalaan.

      Poista