perjantai 20. huhtikuuta 2018

Krookukset pilkistelee

Aika on taas huristellut supernopeaan. Ajatus oli, että olisin kertonut Kevätmessuista ja muista jo heti alkuviikosta, mutta viikko on kyllä ollut sellaista hässäkkää, että olen onnellinen sen lähestyessä loppuaan. Oman tvistinsä tähän arkirumbaan on tuonut miehen 1.5viikon työmatka Jenkkeihin, ja vaikka lapset alkaa olemaan isoja, niin silti nämä tällaiset hetket ovat niitä, mitkä saavat muistamaan, miten tärkeä se toinen käsipari arjessa on. 


Kevätmessut olivat tänä vuonna omaan makuun aika "köyhät", täynnä leipää ja sirkushuveja, joita itse en niinkään kaipaa. Ostin vain muutaman pionin Pionien Kodilta ja lisäksi jouluruusuja yhdeltä myyjältä. Aika nopsaan oltiin messualue kierretty, ja muita kuin puutarhapuolta ei jaksettu edes katsoa. Jo etukäteen oltiin kurkattu, että Sofianlehdon puutarhamyymälä sijaitsee ihan messukeskuksen kupeessa, niin tehtiin pit stop myös siihen (sekä viimeiseksi Ikeaan Vantaalle). Sofianlehtohan on tunnettu kärhöistään, joten mitäs muutakaan sieltä tarttui mukaan. Pistin kyllä jäitä kovasti hattuun, kun muistutin lajikehuumassa itselleni myös Clematis Westphalenilta tulevasta kärhötilauksesta. Kolme kärhöä tarttui mukaan ja ne pääsivät kasvariin odottamaan istutuskelejä muiden messuostosten kanssa. 


Tällä viikolla tein siskoni kanssa tilauksen Blomqvistin taimistolle. Blomqvistilta tilattiin jo viime vuonna ruusuja ja perennoja ja oltiin tyytyväisiä taimien laatuun, mutta silloin jäi harmittamaan, että Ritausma-ruusut olivat jo taimistolta loppuneet. Nyt sitten korjattiin tilanne ja oltiin ajoissa liikenteessä, ettei jäädä ilman. Ruusuja ja varjoperennoja lähti siis sieltä tilaukseen, toimituksen otin vasta toukokuun puolivälin jälkeen. 


Vaikka krookukset nostavat jo monessa penkissä päitään, on meillä vielä valtavia lumikasoja pihalla ja lumet katoiltakin sulaneet vasta alkuviikosta. Ei siis vielä kovin pitkällä tämä kevät, vaikka kuvista voisi niin ajatella ;) Koko piha on vielä haravoimatta ja penkit putsaamatta, kun on niin kamalan märkää ja tosiaan etupiha (talon pohjoispuoli) lumen peitossa edelleen. 


Jospa ensi viikolla voisi alkaa jo vähän kuopsuttelemaan. Hankkijalta pitäisi hakea kalkkia, multaa, ja reunanauhaa, jospa sitten hiljalleen pääsisi pieniä kesäprojekteja aloittelemaan. Ruusut, pionit  ja kärhöt nimittäin tarvitsevat uudet istutuspaikat :D Aurinkoista ja iloista viikonloppua juuri sinulle, rakas lukija :)

6 kommenttia:

 1. Eivätkä näköjään pelkästään pilkistelee vaan kukkivat kauniisti.
  Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kuvat tosiaan hämäävät, kun osa pihasta vielä lumen alla ja krookuksien nuputkin piilossa, mutta kyllä ne sieltä vähitellen nousevat kurkottamaan aurinkoa kohti :)

   Poista
 2. Nätisti kukkii <3 Toivottavasti pian pääset projektien pariin :) Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähtökuopissa jo ollaan, pitää vaan malttaa mielensä, että nuo lumet ja routa sulaisi sekä vähän kuivahtaisi maa. Tekemisen puutteessa tänään purkitin jokusen Tokmannin juurakon, Lidlistä en tänä vuonna mitään edes ostanut. Kasvarikin pitäisi pestä, mutta sen ympäristö on vielä niin märkää, etten halua mennä a-tikkaiden kanssa vielä lähellekään :D Siispä tyydyn vain selailemaan netistä taimistojen sivuja ja haaveilemaan.

   Poista
 3. Kauniisti kukkivat jo krookukset siellä teillä! Sofianlehdosta on meillekin muuttanut jokunen kärhö ja maestro itse - Börje Fri on todella hauska heppu! Taimitilausta olen myös ajatellut ja kiitos tuosta Blomqvistin taimiarviosta.

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi, ettei itse nähty Börjeä, Facebookin kärhöryhmässä aina ihastelen hänen tuntemustaan kärhöistä ja mielenkiinnolla seurailen uusien kokeilujen menestymistä. Tuota Blomqvistia uskallan kyllä suositella, hinta-laatusuhde oli ainakin viime vuotisissa taimissa kohdallaan. Ruusuvalikoimat ovat siellä vertaansa vailla, viime vuonna tilailtiin erilaisia Bugnet-ruusuja sekä kanadalaisista sellaisia lajikkeita, mihin ei olla meidän nurkilla törmätty. Nyt haaveissa oli vain Ritausma, joten pari sellaista tulee sekä minun että siskon pihoille.

   Poista