sunnuntai 18. helmikuuta 2018

Pakkaspäiviä

Tänäaamuna oli ihanan rapsakka pakkaskeli, -13C, ja aurinkokin näyttäytyi, joten nappasin miehen ja kameran kainaloon ja käytiin kävelyllä. Kevättalven auringonpaiste luo toivoa tulevasta keväästä, ja nautin täysin siemauksen tästä joka päivä lisääntyvästä valomäärästä. 


Meillä muu porukka lähtee viikoksi 9 hiihtoloman viettoon Rukalle, mutta eräs työnsankari tekee vaan ahkerasti töitä, kun töypaikanvaihdoksen takia "poltin" lomani. Sen takia en ensi kesällekään mitään isoja vapaa-ajan projekteja halua ottaa, kun vapaa-aikaa on erittäin rajoitetusti. Olen huomannut nyt uutta työtä opetellessa, miten tärkeää se palautuminen vapaa-ajalla on. Tuntuu, että kiintolevy on ollut välillä tiukilla kaiken uuden asian sisäistämisessä, sillä joka päivä tulee uutta asiaa ja monelta suunnalta. Uusi työni on asiantuntijatyötä asiakasrajapinnassa teollisuuden parissa, joten eroaa melkoisesti aiemmasta tutkijan työstä yliopistolla, mutta tykkään. Päivät ovat aika hektisiä ja joka päivä vastassa on uudet tehtävät ja ongelmat ratkaistaviksi. Parasta kuitenkin on se, ettei työ pyöri päässäni enää liikaa vapaa-ajalla, sillä tutkijana työ- ja vapaa-aikaa oli vaikea erottaa toisistaan, joten työt pyörivät monesti mielessä myös kotona. Nyt olen voinut vapaa-ajalla rentoutua ihan eri tavalla ja tuntuu, että varsinkin lapset ovat siitä mielissään, että ehdin heidänkin kanssaan enemmän touhuilla. Ja toisaalta, ehdin myös halutessani tarttua kirjaan tai katsoa hömppäsarjoja telkkarista, kun ei tarvitse miettiä töihin liittyviä asioita.  


Mielelläni kuulisin, miten sinä rentoudut vapaa-ajalla varsinkin näin talviaikaan? Ja miten lapsiperhearki, työ ja vapaa-aika pysyvät balanssissa? Itse välillä manailen näitä kuuluisia ruuhkavuosia, joissa päivät ja viikot toistavat itseään. Mutta samalla ajattelen, että aikaa aikaa kutakin, pian muistelen tätäkin aikaa kaiholla. 

Aurinkoisia kevättalven pakkaspäiviä!

2 kommenttia:

 1. Puutarhablogeja selaillessa päädyin tänne ja totesin, että mulla on koneella ollut tallennettuna myös teidän talon kuvia - mallina miehelle ikkunoiden, maalisävyn ynnä muun toteutuksen avuksi. Viime kesänä meille valmistui kappaletavarasta talo, joka pitkälle jäljittelee Kannustalon tyyliä. Toisin sanoen, komea talo teillä :)

  Nyt aloittelin blogia pihaprojektin osalta, löytyy täältä: http://10-vuotissuunnitelma.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska kuulla, että meidän talo ollut yksi inspiraation lähteistä teidän talosuunnittelussa :) Ja kiitos kehuista, tätä taloa on ollut kyllä mukava asustaa. Pitääpä tulla kurkistamaan sinun suunnitelmiasi pihan suhteen ja vähän samalla sitä teidän taloakin ;) Mukavaa loppuviikkoa sinulle!

   Poista