sunnuntai 31. joulukuuta 2017

Uusi vuosi uuden alku

Näin vuoden viimeisenä päivänä on hyvä aika tehdä pientä tilinpäätöstä. Miten vuosi on kulunut, mitä olen oppinut, mitä voisin tehdä jatkosssa toisin, mistä asioista olen kiitollinen ja mihin toivon muutosta. 


Omalla kohdalla kuluva vuosi oli kuluttava, kasvattava, ja selvästi kohti muutosta ajava. Tapahtumarypäs sai alkunsa työrintamalla reilu vuosi sitten, ja sen seurauksena olen etsinyt itseäni ja miettinyt, mitä ennen kaikkea työelämältä toivon. Nykypäivänä työelämä on monelle pätkittäistä ja muuntautuvaa, jolloin välttämättä yksi tutkinto ei riitä, ja toisaalta, useampi korkeakoulututkinto voi olla liikaa. Tänä vuonna olen punninnut omia uranäkymiäni korkeastikoulutettuna naisena miehisellä alalla: mihin asti kannattaa kouluttautua ja missä vaiheessa todeta, että nykyiset tutkinnot ovat ihan hienot ja riittävät tässä elämäntilanteessa. Suorittajaluonteena olen joutunut myös myöntymään ja toteamaan, että jotkut taistelut on helpompi luovuttaa kuin ajaa itsensä aivan loppuun ja taistella viimeiseen asti. Vuoden iso otsikko elämässäni on ollut muutos, sitä olen toivonut ja siihen olen hakenut rohkeutta, ja sen lopulta sain aikaiseksi. 


Vaihdan siis vuoden alusta työpaikkaa, avaan täysin uuden lehden työelämässä. Olen tästä uudesta mahdollisuudesta kiitollinen, ja samalla myös vähän pakokauhuissani, että mitä jos en osaa. Toisaalta, lohdutan itseäni sillä, että olen ainakin helposti oppivaista ja parhaansayrittävää sorttia, joten toivon riittäväni :) Vanhasta irrottautuminen on ollut hieman haikeaa (lähinnä työkaverit ja opettaminen yliopistolla, mistä olen nauttinut), mutta samalla erittäin vapauttavaa, sillä niin paljon oli asioita, joihin toivoin pitkään muutoksia, mutta mitään ei tapahtunut, joten helpompi oli tehdä muutosratkaisu sitten omakohtaisesti. 

Sanotaan, että vaikeudet kasvattavat, ja niinhän ne tekevät, vaikka siellä vaikeuksissa rämpiessä on välillä vaikea nähdä niitä pilven hopeareunuksia. Koen olevani eri ihminen kuin vuosi sitten, vaikkakin moni asia elämässä on pysynyt samana, tärkeimpänä koti ja perhe, ystävien tuki. Heidän tukemana lähden rohkeasti kohti uutta vuotta ja uusia haasteita. 

Onnea ja iloa uudelle vuodelle 2018! Olkaa rohkeita, tehkää tarvittaessa muutoksia :)

6 kommenttia:

 1. Tsemppiä uusiin työkuvioihin. Hyvin tulet noilla eväillä pärjäämään <3 Olet rohkea, mahtavaa :)
  Hyvää uutta vuotta teidän perheelle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos kauniista sanoista. Joskus on vain uskallettava hypätä ja luotettava, että siivet kantavat. Ihanaa uutta vuotta myös teille <3

   Poista
 2. Onnea uusiin haasteisiin! Kaunista ja kukkaisaa uutta vuotta 2018!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu, ihanaa alkanutta vuotta sinullekin <3

   Poista
 3. Hyvää ja menestyksellistä uutta vuotta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Kruunu Vuokko, ja onnea ja menestystä sinunkin uuteen vuoteesi <3

   Poista