lauantai 5. elokuuta 2017

Loman loput

Ylihuomenna pitäisi palata taas sorvin ääreen. Tuntuu, että kaikki hyvä loppuu aina liian nopeaan, niin myös tämä kesäloma - oisin voinut vielä toiset 3 viikkoa lomailla kevyesti. Tänä kesänä  tosin lomailukelit ovat kyllä olleet Suomessa aika surkeat, nytkin vettä tulee kuin Esterin p*****stä. Vettä on tosiaan piisannut toukokuun jälkeen täällä Kaakossa, ei ole paljon tarvinut kastella :D Toisaalta, sieniä on mukavasti metsässä, joten jotain hyvää sateistakin. Mansikat, mustikat ja sienet onkin kerätty jo talteen, vadelmia ja viinimarjoja vielä odotellaan. Kirsikoita on syöty myös niin, että navat notkuu, ja kokeiltu esim. kirsikkapiirakkaa. Mihinköhän näiden kanssa joudutaan jatkossa, kun on kaksi makeakirsikkaa, 2 suklaakirsikkaa, 2 muuta hapankirsikkaa ja 1 pensaskirsikka pihalla :D Pitänee alkaa pullottamaan kirsikkalikööriä sekä tekemään kirsikkahilloa.


Aika on mennyt kyllä lentäen: kuluneen viikon aikana on mökkeilty, noukittu marjoja ja sienestetty, säilötty satoa talteen ja hankittu koulutarvikkeet sekä eka- että kolmasluokkaiselle, ja toki muistettu välillä vain olla ja vetää vähän lonkkaa. 


Mukavaa viikonloppua! Nautitaan viikonlopusta keleistä piittaamatta :) 

6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos, toivotaan pehmeää laskua arkeen :D Tytöt lomailevat vielä isovanhempien kanssa keskiviikkoon asti, torstaina alkaakin sitten koulut ja taas uusi arki tässä talossa, kun molemmat neidit kulkevat koulutietään. Mukavia arjenhetkiä myös sinulle!

   Poista
 2. Kauniita kuvia. Kyllä töihin paluusta aina selviää, vaikka ekana viikkona aina se rytmin löytäminen vie oman aikansa.

  Sateet kyllä tuovat sieniä tullessaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kuvakehuista :) Aurinkoisia päiviä sinulle, tällä viikolla näyttäisi ainakin Kaakossa pitkästä aikaa myös paistavan.

   Poista
 3. Kun sinulla on noin monta kirsikkapuuta mikä on paras syödä. Meillä on mökillä yksi, en tiedä nimeä on vähän kirpeän makuinen. Ja mustikat olet jo kerännyt voi jestas sentään. Minä en ole vielä kerännyt litraakaan.En tiedä onko niitä edes. Saapi nähdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näistä kirsikoista suosittelisin suklaakirsikkaa rungollisena, sillä kasvaa vain n. 2m korkeaksi (helppo poimia), jo nuoresta puusta saa hyvin satoa ja maku on kypsänä yllättävän hyvä hapankirsikaksi :) Makeakirsikoita kannattaa myös kokeilla, meillä nyt vasta nuoria taimia, joten kestävyydestä ei voi sanoa, mutta näitä pitäisi olla sitten jo 2 kpl, että tuottavat satoa ja kasvavat aika isoiksi (hillittykasvuisinakin 3-4m korkeiksi).

   Täällä mustikat on olleet jo hetken kypsiä ja thaimaalaiset tyhjentäneet tehokkaasti metsiä, siksi oli pakko käydä noukkimassa omansa ajoissa :D

   Poista