lauantai 8. heinäkuuta 2017

Viikonlopun pihakuvia

Eilen illanedellä ja auringonlaskun jälkeen kiertelin vähän pihaa kameran kanssa ja kuvasin viikon kukkivia. Vielä ois viikko töitä jäljellä ja sitten luvassa kolme viikkoa lomaa. Tänään tein huvikseni Iltasanomien Minkälainen lomailija olet -testin, ja suorittaja pärähti tulokseksi :D Ja näin varmaan onkin, kun katsoo kaikkia töitä ja ohjelmaa, mitä olen loman ajalle haalinut. Onneksi luvassa on myös mukavia hetkiä kaukana kotoa, niin jää tämä työmaa hetkeksi rauhaan. 


Mitäs täällä pihalla siis on puuhailtu tänä kesänä? Ensin tein hyötytarhaan hedelmäpuiden väliin uudet kukkapenkit, joihin istutin tuttuun tapaan erilaisia kukkivia perennoja, muutamia kärhöjä, ruusuja ja havuja. Lisäksi istutin muutaman uuden puun hyötytarhaan (toinen makeakirsikka, päärynäpuu sekä koristekirsikka) ja laitoin köynnöskaaren, jonka ympärille istutin kultahumalan sekä viinikärhön sekä tein pari pienempää istutusaluetta leikkimökin luokse. Ja sitten juhannuksen jälkeen tuli se kasvihuone, joka toivottavasti valmistuu huomenna *fingers crossed*. On ollut yllättävän haastava kasattava, vaikka ei olla kuin viime viikonloppu ja tänään sitä pykätty pystyyn. Nyt siis etupäädyn laseja ja ovia sekä syöksytorvia ja pieniä tilpehöörejä vaille valmis. Kasvarin ympäristö pitäisi laittaa kuntoon loman aikana, ajatuksissa on ruusupenkki kasvarin taakse ja vähän köynnösseinämää kompostien piilottamiseksi toiselle puolelle. Niin, ja lisäksi mies otti omaksi projektikseen pihavaraston tekemisen, jonka maalaus ja kaikkien terassien öljyäminen odottavat sitten minua lomalla :D Talon ja autokatoksen sokkelitkin ovat saaneet Tikkurilan Yki-rouhepinnoitteet (sävy 572X) niskaansa, joten kaikki rästihommat niiden osalta myös tehty.


Oon kuitenkin iloisella ja odottavaisella kannalla loman suhteen, vaikka töitä tuntuisi täällä tontilla riittävän. Eniten odotan matkaa Kroatian Dubrovnikiin, joka on ollut yksi pitkäaikaisista matkahaaveistani. Syksylle on luvassa vielä toinenkin matka, jota odotan myös jo kovasti. 


Aurinkoisia päiviä kaikille jo lomasta nauttiville, ja koitetaan me muut vielä tsempata hetki töissä ja nauttia lomasta sitten, kun sen aika koittaa :) 

6 kommenttia:

 1. Kesäisiä ja kauniita kuvia pihastanne. Kesällä aina erilaisia projekteja riittää. Eilen aloin kiveämään kasvihuoneen reunustaa seulanpääkivillä ja mies on ottanut hoitaakseen huvimajan kunnostuksen. Sadekuurot vain ovat hieman haittoina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teilläkin mukavasti puuhaa kesälle, ja mikäs tosiaan puuhastellessa, jos vain kelit sallivat. Ja toisaalta, itse en osaisi varmaan vaan ollakaan, kun se pieni puuhastelu nimenomaan rentouttaa, jos ei siitä tarvitse liikaa painetta ottaa :D Ihania puutarhapäiviä teille, ja kiitos kuvakehuista :)

   Poista
 2. Kylläpäs teillä näyttää kauniilta. Ja niin paljon kukkivaa.Hyvää loman odottelua sinulle. Älä kerää liikaa projekteja, eli muistathan myös lomailla. Aurinkoista sunnuntaipäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Ja muistan myös lomailla, omalla kohdalla se poistuminen kotinurkista on parasta lomaa, niin ei tuu vahingossakaan liikaa puuhasteltua :D Mökkeilyä ja lasten kanssa retkeilyä luvassa kans.

   Poista
 3. Kaunista. Mukavaa lomanodottelua ja matkaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu, odotan kyllä lomaa ja matkaa kuin kuuta nousevaa, onneks enää viikko lomaan. Jaksaa, jaksaa. Ja kivaa lomanjatkoa sinulle!

   Poista