torstai 20. heinäkuuta 2017

Vannomatta paras

Alkuviikosta vielä ajattelin, että tuskinpa kerkeän tänne mitään kirjoittelemaan ennen lomalle lähtöä, mutta mitäpä sitä muuta tekisi sadepäivinä. Sain kasvihuoneen ympäristön jo tiistaina valmiiksi, tytöt auttoivat innoissaan istuttamisessa. Ja eilen nyvin kuolleet ryhmäruusut ylös ruusupenkistä ja laitoin Blomqvistilta tulleet tilalle. Louise Bugnetin kukintaa odotan näistä uusista eniten. Ritausma oli myös toivelistalla, mutta ne olivat ehtineet jo loppua, joten otin Alba Celestialin sen tilalle. 

Eilen kävin sateiden välillä napsimassa muutamia kuvia pihasta, joten tässä nyt kuvakimaraa. Hiljalleen alkaa nämä meidän nurkatkin vehristymään, ja aika paljon on ehtinyt viidessä vuodessa tontilla tapahtua. Aikalailla tasan 5v sitten nimittäin aloitettiin maatyöt tontilla ja ajettiin täyttömaita. Tontti laskee edelleen hieman metsää kohti (valumavesien takia), mutta lähes koko tonttia on nostettu päälle toista metriä alkuperäisestä. Nurkka, johon pihavarasto tuli, on tontin alkuperäistä korkoa. 


Hyötytarhan alueesta on tullut kasvihuoneen myötä yksi lempipaikoistani. Alkukesästä tehty uusi istutusaluekin on alkanut vehristymään, ja voi että, tykkään jo nyt erityisesti noista erilaisista lehtimuodoista, mitä se alue tarjoaa perennoissa. Pihan kukintakausi on nyt parhaimmillaan, tosin sade on hakannut kerrotut pionit ihan järkyttävän näköisiksi, ainoastaan vuokkomalliset ovat porskuttaneet keleistä huolimatta. Ruusut ovat myös alkaneet kukkia ja osassa nuppuja on niissäkin sadevaurioita. Seuraavaksi odottelen kärhöjen parasta kukintaa, Aljonushka jo varovasti aloittelee.


Roskiksen luon tuoksuu tällä hetkellä metsämansikoilta, sillä pikkujasmikkeet kukkivat palavanrakkauden kera. Tämä punainen väri on meillä harvinainen, mutta tässä kohtaa olen antanut niiden olla, sillä on mukavan raikas yhdistelmä ja palavarakkaus on yksi perinneperennoista, jotka olen kotikotoani vanhan maalaistalon pihamaalta tuonut. 


Nyt pakkaamaan :) 

6 kommenttia:

 1. Onpa kaunista. Paljon olet saanut aikaiseksi viidessä vuodessa. Tykkään niin paljon tuosta palavastarakkaudesta. - Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) On tosiaan muutosta tapahtunut, elokuun alussa tulee 4 vuotta ekoista multakuormista tähän pihaan, ja kun katselee niitä kuvia, niin kovin on muokkautunut piha siitä ajasta ja varmasti muokkautuu jatkossakin, muttei ehkä niin isoissa määrin. Tällä hetkellä tuntuu siltä, että ensi vuosi voisi olla vain puutarhan ylläpitoa :D Mutta en kyllä vanno sitäkään, sillä tuo meidän etupihan nurmikkoalue voisi hieman supistua..

   Kaunista ja mukavaa loppuviikkoa sinullekin, Anneli!

   Poista
 2. Minulla on Leimurakkautta penkissäni. Hyvää kesän jatkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leimurakkaus olikin minulle ihan uusi tuttavuus, en muista nähneeni aiemmin, kun nyt googletin. Kivaa kesänjatkoa sinullekin!

   Poista
 3. Ihanalle näyttää! Omalla pikkupihallani on vielä aika paljon paljasta, joskin kohta rikkaruohojen peittämää, multaa. Yhdessä nurkassa lisäksi vielä murheen kryyninä lautakasa, mutta eiköhän tuo ensi talvena vajaannu. Mukavia puutarhahetkiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun piipahdit ja jätit kommenttia! Aika nopsaan piha vehristyy, kun vauhtiin pääsee, ja nuo keskeneräiset nurkat kuulostaa niin tutulle, samoin erinäiset lautakasat.. Meilläkin poltellaan edelleen raksa-ajalta olevaa lautatavaraa niin takassa kuin paljussa :D Mukavia kesänjatkoa sinullekin :)

   Poista