torstai 27. heinäkuuta 2017

Dubrovnikissa lasten kanssa

Piipahdettiin viettämässä pidennettyä viikonloppua Kroatian Dubrovnikissa lasten kanssa. Yleensä nämä kaupunkilomat ovat olleet vain minun ja miehen juttu, mutta tällä kertaa lähdettiinkin melko ex tempore -reissulle koko perheen kera. Säät ovat olleet tänä kesänä täällä Suomessa aika surkeat lomailuun - tosin nyt ehkä päästään nauttimaan lämpimistä kesäpäivistä myös täällä etelemmässä - joten päätettiin käydä kurkkaamassa takuuvarmaa aurinkoa eteläisemmässä Euroopassa. Olin haaveillut Dubrovnikista jo aikaa ennen lapsia, mutta tässä välissä on tosiaan ollut kaikenlaista ja muita reissuja, joten nyt oli kiva päästä toteuttamaan yksi haaveista. Tässä vähän kuvia matkalta. 


Kuten kuvista näkyy, kaupunki sijaitsee vuoriston kupeessa, joten nousuja ja rappusia riittää - paikka ei siis sovellu kovin hyvin liikuntarajoitteisille/huonokuntoisille taikka pikkulapsiperheille. Lämpötila huiteli matkan aikana +30-35C välimaastossa, joten lämpöäkin riitti, välillä jopa liiaksi asti, mutta koska oltiin meren äärellä, oli halutessaan helppo pulahtaa uimaan. Kaupungissa on muutamat loivemmat rannat sekä kalliorantoja, joista menee vain raput veteen. Koska meidän porukasta kaikki ovat uimataitoisia, niin eniten viihdyttiin huoneiston lähellä olevalla rauhallisemmalla rannalla, joka oli juuri tällainen kallioranta, mistä mentiin suoraan uimaan. Huoneisto oli todella upealla paikalla, joten parasta antia olikin ihailla laivoja ja luksusjahteja iltaisin omalta parvekkeelta. 


Teimme päiväretken Lokrumin saarelle, joka oli myös upea paikka suolajärvineen ja riikinkukkoineen. Koska oltiin lasten kanssa reissussa, käytettiin puolipäivää kaupunkiin ja sen ympäristöön tutustumiseen ja toinen puolikas suosiolla siihen, mistä lapset eniten tykkäsivät, eli uimiseen ja snorklaamiseen. 


Dubrovnik on niin pieni paikka, että vajaassa viidessä päivässä ehti näkemään kaiken oleelliseen, ja jos siellä oltaisiin pidempään viihdytty, olisi varmaan tehty päiväretkiä kauemmas tai vuokrattu auto ja käyty ajelemassa esim. Montenegron puolella. Voin kuitenkin lämpimästi suositella tätä matkakohteeksi, jos kaupunki- ja rantaloman yhdistäminen kiinnostaa ja perinteisemmät kohteet, kuten Nizza ja Barcelona, on jo nähty :) Hintataso on Suomen luokkaa, eli kovin edullisesta paikasta ei ole kyse. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti