sunnuntai 21. toukokuuta 2017

Viimein aurinkoa

Tällä viikolla on kelit viimeinkin lämmenneet ja usko siihen, että kesä on tulossa, on herännyt. Oon ite vielä himmaillut pihatöiden suhteen, kun tuntuu, että aika on jatkuvasti kortilla. Alkavalla viikolla on kuitenkin tulossa multakuorma, joten säiden salliessa pitäisi startata pihatyöt ja uudet projektit kunnolla. Ja kyllä oon jo kaivannutkin sitä tunnetta, kun saa iskeä sormet kunnolla multaan. 


Kevätkukkijat ovat tänä vuonna aika varovaisesti aloitelleet urakkaansa meidän pihalla. Perjantaina iskenyt lämpöaalto on saanut ekat narsissit ja tulppaanit avaamaan kukintansa, samoin  helmililjat ja tarhakylmänkukat. 


Lehtikuusetkin vihertävät jo kivasti, samoin puut ovat hiirenkorvilla. Ei varmaan mene enää montaa päivää, kun ekat puut alkavat kukkimaan. 


Kamala kuivuus vaan tuntuu jatkuvan, vettä saisi tulla, niin vihertyisi nurmikkokin kunnolla, eikä tarvisi pelätä havujen puolesta ja heilua vesiletkun varressa. Kevätlannoituksetkin on tekemättä, kun ei ole satanut. Pitää varmaan virittää sadetanssit kohta pihalle..

Iloisia puutarhahetkiä kaikille lukijoille!

4 kommenttia:

 1. Nyt onkin saatu nauttia ihanan lämpimästä jopa helteisestä viikonlopusta. Toivottavasti saataisiin myös kaivattua sadetta, jotta puutarha heräisi kunnolla eloon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa toivon itsekin, vettä saisi jo tulla, luonto selvästi jo kaipaa sitä. Ihanaa viikkoa sinulle!

   Poista
 2. Ihanaa, että vihdoin lämpeni ja tuli kesä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta! Oon ollut aivan onnessani, kun multakuorma tuli ke-iltana pihalle ja oon päässyt mylläämään pihaa :D Ja kohta istuttamaankin. Hyvää viikonloppua sinulle!

   Poista