lauantai 27. toukokuuta 2017

Onnea on..

Multakasa pihalla ja toimiva viinikaappi. Ai että, pienen ihmisen mieltä lämmitti saada kasa Kekkilän istutusmultaa pihalle keskiviikkona. Aloitin kärräilyt heti keskiviikkoiltana ja sain uudelle istutusalueelle mullat jo laitettua. Torstaina kärrättiin sitten vähän muuallekin ja multasin kaikki vanhat perennapenkit. Istutuspuuhia aloitin vähän eilen, mutta aika rauhalliseen tahtiin meinaan puuhastella, kun mies on reissussa ja ollaan tyttöjen kanssa kotosalla, ja toki palkkatyötäkin ois tehtävä. 


Pientä haastetta arkeen tuo viime lauantaina kosahtanut jääkaappi.. Ollaan oltu nyt meidän piskuisen viinikaapin (johon mahtuu just pieni määrä kylmäsäilytystä vaativaa ruokatavaraa) ja pakastimien varassa arjen ruokapolitiikassa. Tiistaina kävi huoltomies toteamassa, että kompressori rikki, ja uuden saamiseen menee 3-5 arkipäivää, ja kun tässä on pyhiä ja viikonloppua välissä, niin pitkälle ens viikkoon saadaan kitkutella ilman jääkaappia. Vakuutusyhtiö onneksi avustaa tässä puuhassa niin, että meille jää vain omavastuu maksettavaksi, kun vasta 4.5v ikäinen kapistus kyseessä (korjaus tulee siis halvemmaksi kuin uusi kaappi). Himpun kyllä syö luottamusta nykyisien kodinkoneiden kestävyyteen tällaiset pienet takaiskut. 


Hyvää viikonloppua! Me taidetaan suunnata tyttöjen kanssa tänään mökille ja huomenna puutarhalle kesäkukkia hakemaan.

6 kommenttia:

 1. Kasa laadukasta ja hyvää multaa puutarhurin pihalla on iloinen asia. Sen kärrääminen ja levitys saattaa sen sijaan olla jo hieman työläämpää, mutta lopputulos niin palkitseva.
  Kaunis tuo helmililjamatto kivipuroineen ja havuineen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja allekirjoitan, hyvä multa, parempi mieli :D Ja toisaalta, pitää nähdä hyvänä hyötyliikuntana tuo kottikärreily ja levittäminen/lapioiminen :D Ihanaa alkavaa viikkoa!

   Poista
 2. Hei taas, Kirsikan kukkia ja marjapensaanko olet kuvannut. Kyllä ne vaan on niin ihania että. Heimililjat on upeita kun niitä on paljon. Kesäkukkia en paljon osta kun on niin paljon muuta.Jos kiinnostaa käy kurkkaamassa blogiani siellä kukkii 30 000 narsissia tosin kyllä Tammisaaressa metsäpolun varteen istutettuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Nila! Tuossa yllä on tosiaan suklaakirsikka, rungollinen vaaleanpunainen herukka ja sirotuomipihlaja kukassaan. Helmililjat ovat kyllä helppoja ja kiitollisia, samoin kuin narsissit, eivät juuri vaadi suurempaa hoitoa ja kukkivat kauniisti vuodesta toiseen. Olisipa mahtava päästä näkemään "narsissipeltoja", itse haaveilen matkasta Alankomaihin, Keukenhofiin, saas nähdä, toteutuuko se unelma koskaan :D

   Ja pitääpä pistäytyä blogissasi :) Mukavaa loppuviikkoa!

   Poista