torstai 23. helmikuuta 2017

Kännykän kätköistä

Useimmiten kuvaan tänne blogiin kuvat meidän järkkärillä, joten äsken pläräsin mennyttä vuotta Google-kuvista ja ajattelin, että joitan puutarhakuvia voisin jakaa täälläkin. Käytän kännykkäkameraa lähinnä vain, jos en jaksa järkkäriä raahata mukanani, joten huomaan olevani melko laiska kuvailija sillä, vaikka se toki ois helpointa. Tässä kuitenkin vielä kurkistus viime kesän tunnelmiin.


Millä sinä tykkäät ikuistaa puutarhaasi? Järkkärillä, kännykällä vai pokkarilla, vai kenties tabletilla? 

Ps. Blogi hiljenee hetkeksi, lähdetään nimittäin lauantaiaamuna Rukalle hiihtoloman viettoon. Toivotankin mukavaa viikkoa kaikille!

6 kommenttia:

 1. Kauniita kuvia.
  Minä kuvaan lähes pelkästään Canonin S100 kameralla vaikka järkkärikin meiltä kyllä löytyy.
  Mukavaa lomaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Valokuvaamisessa se itselle helpoin keino lienee paras. Tuollainen pokkarimallinen kamera on näppärä kuljettaa mukana ja ottaa hyvin erilaisia kuvia, esim. sillä voi napsia makrokuvia ja vähän zoomailla. Meidän Canonin pokkari on vaan niin vanha, että päätynyt vain lasten käyttöön :D Saa vähän erilaista kuvakulmaa, kun antaa lasten kuvata itselleen tärkeitä juttuja.

   Ja kiitos lomatoivotuksista. Täällä onkin jo eilen aloitettu pakkaamisrumbaa, että keretään huomenaamulla ajoissa liikenteeseen. Saas nähdä, onko ruuhkia luvassa pohjoiseen päin mentäessä.

   Poista
 2. Hyvää alkavaa lomaa, nauttikaa!

  Olen huomannut, että kännykkään tulee otettua yllättävän hetken kuvia ja siellä on monesti kuvia, jotka olisivat parempaa kameraa hakiessa menneet jo ohi. Kovin on siis käytännöllinen se puhelimen korvikekin! Näyttää siltä, että myös nuo sinun kännykkäkuvasi ovat sellaisista kohteista, jotka ovat juuri ottamishetkellä hivelleet silmääsi.

  Järjestelmäkameraa käyttäessä saa muutaman edun kuvia ajatellen. Polttopisteen ja aukon säätö on yksi tärkeimmistä, mutta toinen josta pidän kovasti, on kuvien ottaminen RAW-muotoon. Näin tällaisen lahopääkuvaajankin on helpompi muokata valotukset jälkikäteen kohdilleen. Mieluummin kuvaan siis järkkärillä kuin kännykällä!

  Sini K.
  kasvihormoni.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sini, yritetään kyllä nauttia, vaikka nyt tuntuu, että lapset hepuloittaa matkakuumeen takia ja huomenna luvassa reilu 700km autossa istumista :D

   Tuo on totta, että kännykkään tulee napsaistua kuvia pienistä, ohimenevistä hetkistä, kun järkkäri toimii taas "yleisikuistajana".

   Miä kuvaan kans vain raw-kuvia ja laitan ne Lightroomin kautta, missä saa muokattua. Saanko Sini kysyä, minkälaisilla putkilla pihakuvia napsit? Kesä mielessä olen katsellut taas makro-objektiiveja, mutta pohtinut, onko hintansa arvoinen sijoitus kukkien kuvaamiseen :D Vai pärjäisikö jatkossakin vain zoom-putkella kiinteiden linssien lisäksi. Meillä siis kamerana Canon 6D ja siihen kertynyt jo aika paljon erilaisia objektiiveja, mutta makro puuttuu.

   Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 3. Onpa sinulla kaunis blogi, ihania kuvia! Itse kuvaan järkkärillä, kun sen vihdoin hommasin. Kauan kuvailin vain kännykällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos kauniista sanoista! Olen käynyt sinunkin blogia monesti ihastelemassa, hienoja kuvia :) Vastaus vähän viivästyi, kun oltiin viikko Rukalla ja nettiaika tiukilla lasten loman takia :D

   Poista