maanantai 6. helmikuuta 2017

Kaipuu kevääseen

Vielä ois talvea jäljellä, silti ajatukset alkaa hiljalleen lipumaan kohti kevättä ja tulevaa puutarhakautta. Tällä hetkellä keräilen ideoita Pinterestiin ja tankkailen puutarhakirjoja sekä -lehtiä. Jännitän myös jo vähän, miten tämä talvi on puutarhaa kohdellut; toivottavasti suopeammin kuin edeltäjänsä. Eniten odotan kuitenkin sipulikukkien kukintaa. Se on varma kevään merkki ja voisi melkein sanoa, että parasta aikaa meidän puutarhassa. 


Etupiha on tontin pohjoisosassa, joten paikka on varjoinen/puolivarjoinen. Kuunliljojen seasta keväällä ensimmäisinä ponnistavat vuorijumaltenkukat ja laukat. Pienen kivipuron vierustaa koristaa monta sataa helmililjaa ja toisella puolella jättipoimulehdet. 


Etupihan sisääntulon kohta on jo aurinkoisempi paikka, joten siellä viihtyvät tulppaanit rautatieomenapuun ympärillä. 


Joka syksyiseen tapaan piilotin taas viime syksynä lisää kukkasipuleita ympäri pihaa, joten toivoa kukkaloistosta on ensi keväällekin. Tulppaaneista pitäisi tutkailla luonnonlajeja, nuo jalostetut kun ovat herkkiä taantumaan. Jos jollain on vinkkejä valkoisista tai pinkeistä tulppaanien luonnonlajeista ja hankintapaikoista, saa hihkaista. 


Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille lukijoille! Tänne Kaakkoon on ensi yöksi luvattu -22C pakkasta, mutta onneksi viikonloppuna saatiin myös vähän lumipeitettä lisää. 

4 kommenttia:

 1. Ah, mitä mahtavaa sipulikukkaloistoa, parasta keväänhoukuttelumateriaalia keskelle pakkasta! Nuo viimeisen kuvan krookukset ovat aivan mahtavan värisiä, herkullisen vaniljaisia.

  Valkoisia ja pinkkejä tulppaanien luonnonlajeja olen (molempia) tilannut muutama vuosi sitten bulbi.nl-sivustolta, nyt niiden kuvia ei näy. Kannattaa kuitenkin kurkata syksystä, jos heillä olisi taas myynnissä.

  Sini K.
  kasvihormoni.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, pitääkin ensi syksynä katsoa tuolta sivustolta. En oo sipuleja aiemmin ulkomailta tilannut, mutta lienee yhtä helppoa kuin perennojen tapauksessa? Viime syksynä istutin pääasiassa vain Lidlin kukkasipuleita, kun niissä on yllättävän hyvä hinta-laatu-suhde :D

   Poista
 2. Tuo omenapuun ja sipulikukkien liitto on tosi kaunis ja onnistunut. Ihanat kuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, Kruunu Vuokko. Tulppaanit ja hedelmäpuut sopivat kyllä täydellisesti yhteen omastakin mielestä.

   Poista