lauantai 7. tammikuuta 2017

Ikuisuushaaveita ja matkaa niitä kohti

Tällä viikolla innostuin taas pitkästä aikaa selailemaan Pinterestiä ja haaveilemaan. Näin talviaikaan parasta onkin inspiraation hakeminen ja haaveilu tulevan kesän projekteista. Nyt on asuttu tässä talossa nelisen vuotta ja toteutettu asioita hiljalleen, sillä jokainen (budjetin ylittänyt) raksailijaperhe varmasti tietää, että ilman lottovoittoa asiat edistyvät hitaasti, kun rahareikiä on about miljoona. Näin jälkikäteen ajateltuna joku suht uusi ja valmis omakotitalo pihoineen ja piharakennuksineen olisi ollut helpompi ja järkevämpi meidän perheelle, sillä työmäärä on välillä yllättänyt, mutta you know, taakseen ei kannata liikaa katsoa ja menneitä päätöksiä murehtia. 

Ennen omakotitaloa asuttiin kaupungissa, 2006 valmistuneessa paritalon puolikkaassa, 4h+k+s, 98.5m2. Kahden lapsen jälkeen nurkat alkoivat kuitenkin tuntumaan ahtailta ja olin koko ajan kaivannut väljemmille vesille, maalta kun olen kotoisin. Vaikka paritalon piha oli n. 500m2, tuntui se liian pienelle postimerkille. Tontin löytymisen jälkeen lähtivät rattaat pyörimään. 

Tässä se unelma seisoi 1.2.2012
Toukokuu 2012, risusavottaa kahteen pekkaan
Heinäkuu 2012 ja maatöiden aloitus
Muuton jälkeen, ensilumi 27.10.2012
Meille tärkeintä oli aikoinaan saada talo viimeistä listaa myöden valmiiksi, seuraavana kesänä maalattiin ja aloitettiin pihan teko. Laitettiin piha autokatoksen ja varaston edelle, kun talossa oli jo lämmin varasto yläkerrassa ja peltilehmät pärjäsivät piuhan päässä ulkona. 

Maalausurakkaa, juhannus 2013
Pihatöitä 08/2013
Kesällä 2014 tehtiin pergola ja patio sekä pergolaportti takapihalle. 


Kesällä 2015 ei taidettu urakoida mitään kovin isoa, pergolan ympäristöön kaivoin kukkapenkkiä alkukesästä ja lokakuussa aloitettiin autoksen tekeminen. 


Keväällä 2016 viimeisteltiin autokatosta ja tehtiin puutarhaa sen ympärille. 


Tähän pisteeseen on siis viidessä vuodessa päästy. Tulevaisuuden haaveina minulla on pieni puuvarasto pihan perukoille ja kasvihuone autokatoksen eteläpuolelle. Näistä polttopuuvarasto ajaa varmaan kasvihuoneen ohi, joten voi olla, että kasvihuoneesta haaveilen vielä tovin :D Ja rajasin nyt tarkoituksella tästä tekstistä pois kaikki muut haaveet, sillä niitähän riittää, niin töihin kuin vapaa-aikaan liittyen. 

Kuvat Pinterest

8 kommenttia:

 1. Kaunis talo ja piha. Paljon olette näkyvää saaneet aikaiseksi neljässä vuodessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kruunu Vuokko, ja lämpimästi tervetuloa lukijaksi blogiini!

   Poista
 2. Kivoja haaveita. Tosi paljon olette saaneet aikaan jo nyt. Pihassa tuskattuttaa itseäni se, että kasvi kasvavat niin hitaasti. Onneksi työn ja kasvien määrällä voi hieman vaikuttaa siihen miten nopeasti piha valmistuu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äläs muuta sano, varsinkin puiden toivoisin kasvavan vähän reippaampaa tahtia. Haaveilen sellaisista isoista ja vanhoista omenapuista, joiden alle voisi tehdä kotoisan oleskelualueen - saattaapi mennä pari vuosikymmentä sen haaveen toteutumiseen :D Ja totta, kyllähän sitä pihaa saa ahkeroimalla ja runsaalla taimimäärällä nopsaan valmiimman näköiseksi. En oo edes uskaltanut laskea, miten paljon taimia oon pihaan upottanut, ja ei kannatakaan, vois pökertyä (tai mies ainakin) :D

   Poista
 3. Olette saaneet todella kauniin talon ja puutarhan aikaiseksi lyhyessä ajassa. Tiedän itsekin, kuinka tuntuu että tekemistä ja haaveita olisi vaikka kuinka paljon. Tällaiset kuvasarjat auttavat näkemään, kuinka paljon on jo valmistakin. Meillä on kulunut 14 vuotta tuosta tontin raivausvaiheesta. Välillä on tuntunut, ettei valmista tule koskaan. Mutta toisaalta on ihana, ettei haaveet lopu ja kehittelyn kohteita riittää.
  Jatketaan haaveiluja ja toteuttamista. Minulla toteutuu pitkäaikainen haaveeni kasvihuoneesta tänä keväänä, mutta ei ne unelmat siihen taida jäädä. Tuollainen pergola ja puutarhavaja olisivat niin ihania! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riina! Haaveilu on kyllä elämän suola - kun on jotain, mitä tavoitella, pysyy motivaatiokin yllä. Jään kyllä innolla odottamaan, kun paljastat, minkälainen kasvihuone teille on tulossa ja raportoit projektin etenemisestä. Minullakin on pohjat jo valmiina kasvihuoneelle hyötytarhan vieressä, mutta saan tosiaan tovin vielä haaveilla ja hioa suunnitelmia (Pinterest on siihen asti kovassa käytössä).

   Poista
 4. olette saaneet hurjasti aikaiseksi ja kaunista. Haaveita pitää aina olla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Noora <3 Ja ihanaa vaaleanpunaista vauva-arkea teille!

   Poista