torstai 1. joulukuuta 2016

Joulumarkkinat Karlsruhessa

Viime viikolla kävin työmatkalla Saksassa, Karlsruhessa. Karlsruhe on n. 300 000 asukkaan kaupunki Lounais-Saksassa, lähellä Ranskan rajaa, ja siellä on paljon teollisuutta, joten moni muukin suomalainen tuntuu työmatkailevan niille nurkille. 

Ilokseni siellä aukesi viime torstaina, 24.11., joulumarkkinat, joten pääsin kurkistamaan joulumarkkinoiden hulinaa heti avajaispäivänä. Porukkaa oli kyllä liikkeellä ruuhkaksi asti. Nämä kännykällä räpsityt kuvat puhukoot puolestaan.


Pääsin maistamaan glühweinia ja paikallisia herkkuja ekaa kertaa. Erilaisia herkkukojuja sekä pikkusuolaista purtavaa tarjoavia kojuja oli vieri vieressä. Mökit oli koristeltu tunnelmaan sopivasti ja näki, että nämä joulumarkkinat ovat iso juttu, sillä valoihin ja tunnelmaan oli panostettu. 


Myös kaikenlaisia koriste-esineitä oli myynnissä, samoin kynttilöitä (paljon mm. mehiläisvahasta tehtyjä tuotteita). Harmi, kun olin vain pienellä matkalaukulla reissussa, ei voinut mitään suurempaa haalia tuliaisiksi. 


Olen jo pitkään haaveillut Saksan joulumarkkinoista, joten tänä syksynä se haave toteutui, ja vielä tuplasti, sillä lauantaiaamuna lennämme Berliiniin juhlistamaan 10v hääpäivää (joka tosin oli jo viime perjantaina). Toivotankin teille lukijoille rauhallista itsenäisyyspäivää ja tunnelmallista joulunodotusaikaa! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti