lauantai 17. joulukuuta 2016

Berliinin joulumarkkinat

Pari viikkoa sitten lähdettiin viettämään miehen kanssa kahdestaan pidennettyä viikonloppua Berliinissä. Samalla juhlistettiin 10v hääpäivää, joka koitti marraskuun lopulla. Tämä joulunalusaika on tänä vuonna ollut äärimmäisen kiireistä, välillä suorastaan uuvuttavaa töissä tapahtuvien murroksien takia. Pitää taas toivoa, että elämä kantaa ja asioilla on tapana järjestyä, vaikka vähän synkkiä pilviä taivaanrantaan ilmestynyt. 


Berliini oli miehelleni tuttu paikka, monesti käy työreissuilla siellä nurkilla, ja itsekin ekaa kertaa tänä syksynä työreissun yhteydessä Berliinissä piipahdin. Nyt lomareissulla päästiin kuitenkin kiertelemään nähtävyyksiä ja nauttimaan kaupungin rennosta fiiliksestä kunnolla. Varsinkin Tiergarten-puistossa oli ihana kävellä aamutuimaan pikkupakkasessa. 


Me kierrettiin joulumarkkinoita ympäri kaupunkia. Hotelli oli Potsdamer Platzilla (Grand Hyatt) ja sen välittömässä läheisyydessä oli yhdet vähän pienemmät joulumarkkinat, Gendarmenmarktilla "taidemarkkinoilla" käytiin parina iltana fiilistelemässä tunnelmaa, lisäksi käytiin Kaiser Wilhelm muistokirkon ympärille järjestetyllä joulutorilla ja Alexanderplatzin joulutorilla. Hyvin samanhenkisiä ja kaikissa samantyylistä tavaraa myynnissä. Me ei kovin paljon tuliaisia raahattu, mutta jotain pientä kuitenkin. Ja vaatelahjat ostin siskonlapsille sekä täydensin omaa vaatekaappia. 


Lisäksi käytiin katselemassa perusnähtävyyksiä. Berliinissä II maailmansotaan liittyvä historia on erittäin avoimesti läsnä, ja koska historia on aina mielenkiintoista, käytiin tutustumassa mm. Topography of terror -museoon ja holokaustin muistomerkkiin.


Tv-torni lienee Brandenburgin portin ohella yksi tutuimmista maamerkeistä Berliinissä. Toki siellä piti piipahtaa. Kelit onneksi suosivat koko matkan ajan, pikkupakkasta ja pääosin kirkasta. Suurkaupunkeja jonkin verran kiertäneenä Berliini oli kyllä positiivinen kokemus. Kaupunki oli ilmapiiriltään mukavan rento, ruoka ja juoma oli hyvää. Varattiin parille illalla vähän paremmat ravintolat etukäteen Tripadvisorin suosituksien mukaan ja viimeisenä iltana syötiin peri-saksalaista sapuskaa Gendarmenmarktin läheisyydessä. 

Mukavaa joulunodotusta kaikille! 

2 kommenttia:

  1. Kiva postaus, kiitos Berliinikokemusten jakamisesta. Minäkin pidän Berliinistä kovasti, varmasti olisi kiva käydä siellä joulunalusaikana. - Hyvää joulun odotusta ja toivottavasti työasiatkin ratkeavat mukavalla tavalla. - Blogissani on pihakalenterien arvonta sunnuntai-iltaan saakka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Berliini oli kyllä tosi tunnelmallinen näin joulunalla, ja todettiin miehen kanssa, että voitaisiin mennä sinne joulumarkkinoille muulloinkin. Suosittelen siis lämpimästi, jos Saksan joulumarkkinat on vielä kokematta :) Ja kiitos arvontavinkistä, kävinkin osallistumassa.

      Poista