sunnuntai 20. marraskuuta 2016

Tunnelmavaloja olohuoneeseen

Meidänkin torppa alkaa hiljalleen valmistautumaan tulevaan joulukauteen. Vielä en ole niitä muutamia joulutekstiilejä vaihtanut, kun yleensä odotan ensimmäiseen adventtiin, ennen kuin kaivetaan jouluisemmat tyynyliinat ja koristeet esille. Tunnelmavaloista kuitenkin tykkään, ja niitä on ripoteltu ympäri taloa ja pihaa. Meillä luotetaan valaistuksessa Airamin laatuun niin sisällä kuin ulkona. Tässä vähän tunnelmaa olohuoneesta. Sain viime perjantaina paketillisin Airamin tunnelmavaloja, joista olohuoneeseen löysi heti tiensä 118cm halkaisijaltaan oleva valkoinen paperitähti led-valoilla ja valkoinen led paperitähtisarja, toisen paperitähtisarjan viritin yläkerran portaikkoon. 


Nyt kun lumet ovat ulkonakin muisto vain, niin valoilla on mukava tuoda tunnelmaa niin sisälle kuin ulos. Paketin mukana oli myös ajastimia ja jatkojohtoja niin sisälle kuin ulos. Varsinkin sisälle tarkoitetut ajastimet olivat uusi tuttavuus, mutta todella näppärä sellainen jouluvalojen kanssa. Itse ainakin arastelen pitää valoja päällä päivisin, kun emme ole kotona tai öisin nukkuessa tulipalovaaran takia, vaikka toki nykyinen led-tekniikka ei enää kuumennakaan samalla tavalla kuin hehkulamput. Jatkojohtoja puolestaan tarvitsee usein myös, varsinkin, jos ei ole rakennusvaiheessa laittanut kuin tuplapistorasioita sinne tänne.. Meillä on ainoastaan telkkarin luona neljä pistorasiaa seinässä, muualla perustuplasetit, joten jatkojohdoille löytyy varsinkin näin joulunaikaan käyttöä. 


Leffahuoneen pieneen ikkunaan laitoin vielä mustan paperitähden.


Oletteko laittaneet jo tunnelmavaloja esille vai odotatteko esim. ensimmäiseen adventtiin? Me viritellään valoja niin sisälle kuin ulos yleensä jo loka-marraskuun vaihteessa, kun pimeimmät kelit koittavat ja kaivataan lisää valoa ja kutsuvaa tunnelmaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti