sunnuntai 27. marraskuuta 2016

Tunnelmaa pihalle jouluvaloilla

Ensimmäinen adventti on jo käsillä ja loppuviikosta tänne Kaakkoon oli satanut luntakin mukavasti. Meillä varsinkin mies tykkää viritellä ulkovaloja pihalle tunnelmaa tuomaan tähän pimeään aikaan. Monesti meidän tontilla syttyy jouluvalot jo loka-marraskuun taitteessa, kun kelit alkavat olemaan synkeimmillään ja kaivataan vähän lisävaloa ympäri tonttia. Itse tykkään niin sisällä kuin ulkona lämpimästä valonsävystä, ja mielestäni tärkeää onkin, että eri valaisimien lämpösävy on lähellä toisiaan, jolloin kokonaisuus pysyy hillittynä. 

Tänä vuonna valmistunut pienempi pergolaportti sai ylleen Airamin led valosarjan, samoin kuin autokatoksen pääty. Leikkimökkiä valaisemassa meillä on jo useamman vuoden ollut Airamin Led Ice-tähtivalosarja. Meidän tontti on niin laaja, että näillä valosarjoilla on mukava valaista tontin nurkkia pihavalojen lisäksi. Etuterassilla puolestaan on jo pari vuotta palvellut Isa-valosarja pajutähdessä kiinni. 


Etupihan tuijiin laitoin Elbe-valosarjan tuomaan tunnelmaa. En ole yleensä jaksanut leikellä perennoja talvea vasten alas, joten talventörröttäjät pilkistävät lumen alta. Usein sanotaankin, että perennojen talvenkestävyys paranee, jos niitä ei leikata alas, mutta tiedän, että monia häiritsee katsella niitä läpi talven. 


Eilen täällä oli loistava keli lumiukkojen rakentamiseen (meidän pihalle niitä nousi tyttöjen toimestsa monta) ja tänään pikkasen pakkasta, joten toivoa on, että lumet säilyvät taas hetken. Lumi kuitenkin heijastaa valoa kauniisti, niin tuntuu edes vähän valoisammalle ja ilmassa on pilkahdus jouluntunnelmaa. 

2 kommenttia:

  1. Meilläkin on satanut lunta aika runsaasti. Maisema on nyt niin kaunis. Kauniita valoja teillä. Valoilla on aikaiseksi hienoa tunnelmaa. Hyvää ensimmäistä adventtia sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anneli, ihanaa ja tunnelmallista joulunodotusta myös sinulle!

      Poista