keskiviikko 28. syyskuuta 2016

Syksyn sävyjä

Täällä Kaakossa vietettiin jo viime viikolla eka pakkasyö, joten syksy on jo hyvässä vauhdissa. Aloitin viime viikon lopulla kukkasipulien istuttamisen, pääsin jo aika hyvälle mallille, kunnes sorruin täydentämään varastoja vielä Plantsun ota 3 maksa 2-alen innoittamana; hain sieltä orkideanarsisseja (Thalia) ja valkoisia tulppuja lisää. Nyt olisi vielä etupihan tulppaanit ja narsissit istuttamatta, sitten olisi kaikki mullissa. Joudun tässä välissä vain parantelemaan kämmeneen ekasta koitoksesta iskenyttä rakkulaa - milloinkohan oppisin ja ostaisin sipuliraudan? 


Tänä vuonna yritin olla järkevä ja panostaa laukkoihin, narsisseihin ja krookuksiin, joista olisi iloa pidempään. Tosin en voinut täysin vastustaa tulppaanejakaan..Kukkasipulit ovat kuitenkin selvästi yksi miun paheista ja pidän näistä kevätkukkijoista hurjasti. Meidän piha tuntuukin olevan aina keväisin parhaimmillaan. 


Huomenna alkaa meidän talossa juhlahulinat, kun nuorempi neiti täyttää 6v. Loppuviikko meneekin siivotessa, leipoessa ja vieraiden kestitsemisessä. Maanantaina pyörähtää uusi luku omaankin mittariin, kääks. Vanhuus ei tule yksin, vai miten se meni ;) Ensi viikon lopulla suunnataan Kreetan lämpöön lomailemaan koko perheen voimin. Odotan kyllä tuota reissua innolla, sen verran kiireinen syksy ollut, että kiva ottaa pieni aikalisä. 

4 kommenttia:

 1. Kauniita kuvia. Onnea 6-vuotiaalle! - Minulla alkaa huomenna kukkasipuleiden istutus. - Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa sipuliurakkaa sinulle! Keväälle se palkitsee. Ja kiitos onnitteluista <3

   Poista
 2. Sipuliraudalla sitä vasta saakin käden paranneltavaan kuntoon! Löytyy puristuslihaksia, jotka tavallisesti uinuvat horteessa, ja siinä samalla saa rasitusvamman puristavaan käteen. Ihan hyvä se kuokkakin on! Toisaalta, kun käyttää isompaa talikkoa mullan pehmentämiseen kasvien välissä ja vasta sitten kuokkii, vähenee rakkulat kummasti.

  Tosi kauniita kuvia!

  Sini K.
  kasvihormoni.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, arvasin, että sipuliraudassakin on huonot puolensa. Toisaalta, vaihtelu voisi ehkäistä sitä yhtä jättimäistä rakkulaa keskellä kämmentä :D Kiitos talikkovinkistä, eipä tullut mieleen, vaikka haralla yritin vähän joistain kohdista pehmittää.

   Kiva, kun piipahdit täällä blogissa ja kiitos kuvakehuista <3

   Poista