sunnuntai 18. syyskuuta 2016

Illan varjoon himmeään

Onpas ollut hektiset pari viikkoa. Aloitin tosiaan koulunkäynnin elokuun lopulla töiden ohella, joten työstän tällä hetkellä kahta korkeakoulututkintoa. Se nielee oman osuutensa ajasta varmasti seuraavat 1.5 vuotta, mutta uskoisin tällä tavoin lisääväni omia mahdollisuuksiani työmarkkinoilla merkittävästi, joten teen parhaani. 

Nyt jo pari viikkoa on ollut ajatus kuvailla vähän meidän autokatoksen päädyn hyötytarhan nurkkaa, jossa vallitsee mielestäni mukava (hieman etelä-eurooppalainen) tunnelma. Varsinkin iltavalaistuksessa tämä nurkka on tunnelmallinen. 


Autokatoksessa meillä on Airam Alppila-valaisimet käytössä, kuten talossakin, ja ne on yhdistetty liiketunnistimeen (Vahti-Jussi, kuten talossakin). Haluttiin liiketunnistimelliset valot, niin ei tarvitse murehtia niiden käyttöä. Lisäksi maaseudulla tässä on pieni turvallisuusaspekti; kun valot rämähtävät päälle jonkun lähestyessä rakennuksia, niin epämääräiset hiippailijat saattavat perääntyä. 


Tässä hyötynurkassa on myös vähän kukkivia mukana; pikkusyreeni Palibin ja pari kärhöjä ja hunajaruusu, jota varten tein nuo köynnöstikkaat. Istutin pikkusyreenin alle monivuotisia yrttejä (timjamia, iisoppia, paria erilaista ruohosipulia, kokeiluun myös laventelia), vielä pitäisi muutamia yrttejä siirrellä takaterassin ruukuista tänne, jospa säilyisivät talven yli. Meillä on aiemmin talvehtinut hyvin esim. oreganot ja timjamit sekä sitruunamelissa, mutta viime talvi vei kaikki muut paitsi ruohosipulit. 


Viime viikolla oli Lidleissä myynnissä erilaisia kukkasipuleita edullisesti, ja onneksi siskoni kävi hakemassa niitä meillekin, kun itse olin reissussa. Nyt tuolla olisi pari kassillista lähinnä laukkoja, tulppaaneja ja narsisseja odottamassa iskemistä maahan. Jospa sitä urakkaa ehtisi ensi viikolla aloitella :) Mitenkäs te muut, joko on kukkasipulit hankittu?

2 kommenttia:

  1. Jep, sipuleita on.. Kaunis hyötynurkkaus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, huomasinkin, että siulla oli melkoinen kasa erilaisia :D Ite yritin pysyä tolkussa tällä kertaa, vaikka aikamoinen kasa niitä menee multiin tänäkin vuonna. Kevääällä ne sipulikukat on vaan niin kivoja, kun kaikki muu antaa vielä odottaa :)

      Poista