sunnuntai 28. elokuuta 2016

Mustilan taimipäivä

Eilenaamulla karautettiin siskoni kanssa Elimäelle, Mustilaan taimipäiville. Tapahtuma järjestettiin nyt kolmatta kertaa ja tapahtuma kokosi paikalle niin puutarhaharrastajia kuin myyjiä eri puolilta Suomea. Tarjolla oli kasvierikoisuuksia laidasta laitaan. Varsinkin puita ja pensaita sekä erilaisia lehtiperennoja oli paljon moneen makuun. Lisäksi tarjolla oli luentoja sekä opastettuja kierroksia Arboretumiin erilaisin teemoin. 


Me oltiin tilattu etukäteen Vakka-Taimelta muutamia kärhöerikoisuuksia, ja saimmekin todella hyvää palvelua Muurisen Vesalta. Nyt vain pitää toivoa, että talvehtivat täällä kakkosella ja saamme nauttia kukinnasta ensi vuonna. Lisäksi mukaan tarttui muutamia perennoja sekä Mustilan myymälästä erilaisia vaahteroita, komeakotakuusama, pähkinäpensas ja veikselinkirsikka. 


Arboretum-kierroksella vastaan tuli komeita köynnöksiä ja jouduin hieman haukkomaan henkeä nähdessäni kiinanlaikkuköynnökset ja köynnöshortensiat, jotka kurkottivat taivasta kohti. Hmm, mitenköhän käy omien kanssa..


Myös hortensiat olivat mahtavia kukassaan ja muodostivat upeita kujanteita. Suosittelen siis lämpimästi visiittiä Mustilaan muulloinkin kuin rhodojen kukinta-aikaan. 


Kaiken kaikkiaan aivan loistopäivä, mukavaa porukkaa (kerrankin sitä tunsi kuuluvansa joukkoon :D ) ja ihania löytöjä. Ei tainnut kukaan lähteä tyhjin käsin paikalta ;) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti