sunnuntai 7. elokuuta 2016

Elokuisia näkymiä

Viimeinen lomapäivä alkaa olemaan lopuillaan, huomenna alkaa taas arkinen aherrus. Nopsaan se kesä meni. Nyt syksyllä alkaa myös vähän uusia haasteita, sillä aloitan opiskelut nykyisten opintojen päälle :D Saas nähdä, miten tästä selvitään, mutta onneksi nuo alkavat opinnot pitäisi olla töiden ohella suoritettavissa, kun ovat ammattiosaamista täydentäviä opintoja. 

Ohessa vähän elokuisia näkymiä meidän pihalta. Havunurkassa alkaa pian hortensiat kukkimaan ja keväällä istutettu piskuinen japaninmagnolia Vanha Rouva on kesän aikana pörhistynyt mukavasti. Toivottavasti selviää talvesta. Magnolian etupuolella on hibatuija, joka on vähän arempi havu, mutta selvisi hienosti viime talven pakkasista. 


Itäreunalla kukkii ukonhatut, malvikit ja syysleimut. Syysleimuista iso osa paleltui talvella, mutta vaikka emoja kuoli, niin siemenistä on kasvanut uusia. On vähän kaikenkirjava sarja tällä hetkellä :D Pitää katsoa ens keväänä, mitä niille tekisi vai annanko vain olla ja levitä omaan tahtiinsa. 


Talon länsipäädyssä ruusut jaksavat kukkia, vaikka sateet ovatkin vähän kurittaneet. Myös päivänliljat ovat etupihalla kukassaan, mutta kovin persikkaiselta näyttää niin messuostokset kuin osa tilatuista juurakoista. Mikäköhän noissa päivänliljoissa (ja pioneissa) on, että juurakot ovat harvoin sitä, mitä luvataan? 


Tänään oli myös Avoimet Puutarhat. En jaksanut käydä kiertelemässä, kun ei paikallisista puutarhoista avoinna ollut kuin pari hassua. Mietin kyllä siskoni kanssa, josko uskallettaisiin ensi kesänä jo avata omien pihojen portit tapahtumalle. Pitää mutustella ajatusta ja katsoa, mihin ajankohtaan tapahtuma osuu. Tämä elokuu oli ehkä vähän turhan myöhäinen, kesäkuun loppu - heinäkuun puoliväli olisi monella pihalla varmasti parempi kukinnan suhteen. 

2 kommenttia:

  1. Kyllä on sitten niin kaunista <3 Sora vielä erityisesti korostaa kasvien lehdistöä ja muotoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos, quu :) Ja olipa mukavaa, kun eksyit tänne blogiini. Itse huomasin blogisi Fb:n puutarharyhmässä ja tykästyin, niin linkitin sen tänne, että näen jatkossakin postauksesi - teillä on nimittäin tosi kaunis puutarha :)

      Poista