keskiviikko 3. elokuuta 2016

Ajatukset jo syksyssä

Tänä vuonna tuntuu luonto olevan pari viikkoa normaalia edellä, ja sen takia alkaa olemaan jo pientä syksyn tuntua ilmassa. Syksy on lempivuodenaikani, joten otan sen kyllä avosylin vastaan. Ensi viikolla alkaa minulla työt ja isommalla neidillä tokaluokka; pienemmän eskari starttaa vasta 18.8. 


Pian pitäisi viskoa syyslannoitteet pihalle ja alkaa miettimään kukkasipulien hankkimista ja istuttamista. Elokuussa riittää vielä puuhaa pihalla, mutta syyskuussa iskee useimmiten jo kisaväsymys :D Lokakuulle olen jättänyt hedelmäpuiden ja arempien kasvien talvisuojaukset. 


Viime talvi oli kamala ja menetyksiä tuli melkoisesti, mutta ilahduttavia yllätyksiäkin oli. Ruusujen talvisuojaukseen pitää tänä vuonna kiinnittää enemmän huomiota, ja pitää tarkistaa, että vanhempien ruusujen juurakot ovat edelleen tarpeeksi syvällä ja tarvittaessa lisätä hiekansekaista multaa. 


Huomenna lähdetään Lahteen tapaamaan kavereita, pitäisi tarkistaa, onko niillä nurkilla kivaa puutarhamyymälää. Yhdelle pienelle marjapensaalle tai hedelmäpuulle olisi tilausta :) 

2 kommenttia:

 1. Kaunista kukintaa sinulla on puutarhassasi. Niin kaunis on tuo punahattu. Mukavaa Lahden matkaa ja mukavaa töihin paluuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Punahatut ovat kyllä kauniita ja tekevät mukavasti siementaimia ympärilleen - ei kuitenkaan ongelmaksi asti, vaan juuri sopivasti, että saa lisättyä :)

   Kiitos, toivottavasti vietetään tänään mukava päivä kaveriperheen tykönä. Ja maanantaiaamuna koittaa taas normaalit rutiinit. Onneksi on ehditty kaikenlaista kivaa puuhailla ja huilatakin, jaksaa taas seuraavaan lomaan asti ahertaa :D

   Poista