lauantai 30. heinäkuuta 2016

Viidakkotunnelmaa

Heinäkuun lopulla meidän puutarha näyttää monesta kohtaa jo turhankin villille ja ylikukkivalle. Mietinkin, pitäisikö vaan ronskisti leikata kaikki kuunliljojen kukinnot alas, mutta en ole raaskinut, kun niissä kimalaisia ja muita pölyttäjiä vierailee. Meidän etupiha on selvästi parhaimmillaan keväällä sipulikukkien kukkiessa ja kuunliljojen ollessa kauniin vihreitä. 


Miun insinööriaivoille sopii selvästi paremmin hillitty ja hallittu kokonaisuus, joten tämä nurkkaus näyttää tällä hetkellä omaan silmään mukavan seesteiselle.


Oon viimeaikoina angstaillut meidän nurmikosta, kun sitä tuntuu olevan "liikaa" (ainakin verrattaessa moneen muuhun puutarhaharrastajan pihaan), vaikka tontin kokoon suhteutettuna meillä ei ihan kamalasti nurmikkoa ole (hyvä indikaattori on se, että nurmikon leikkaa alle puolessa tunnissa) :D Etupihalla on se isoin pläntti, jossa pelataan pelejä tai lapset (ja mies) heittelevät frisbeetä - frisbee muuten toimii lähes viikatteen lailla, se on tullut tänä kesänä tämän villityksen myötä huomattua.


Ehkä jonain päivänä saan tuon etupihan "pelinurmikon" kutistettua, mutta nyt on tyytyminen haaveiluun. Talvella siihen kolataan lumet ja tehdään iso lumilinna, joten lapsille siitä on iloa ympäri vuoden.

Kärhöt jaksavat kukkia. Nämä oikukkaat kaunottaret ovat kyllä ihania.

Hagley Hybrid
Multi Blue kiinanlaikkuköynnöksen suojissa
Piilu kiipeilee pionia pitkin

Tänä viikonloppuna meillä lämpeää palju ja savustimessa muhivat ribsit. Nautitaan lämpimistä päivistä ja iloitaan kesästä, kohta se syksy ja harmaus taas koittaa :D 

4 kommenttia:

 1. Upeat kärhöt. Viikon päästä on Avoimet ja kukka-aika alkaa olla-ainakin meillä - finaalissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänä vuonna avointen puutarhojen ajankohta on ehkä vähän kehno, monessa pihassa on varmasti paras kukinta jo takana. Meilläkin enää pääasiassa ruusut, kärhöt, päivänliljat, tähkätädykkeet, salviat ja syysleimut sekä maksaruohot enää kukassaan, nauhukset vasta aloittelevat (isoin osa niistä paleltui talvella).

   Poista
 2. Kaunis piha teillä. Jonkun kerran täällä vieraillut ihailemassa ilman kommentointia.

  Itsekin lapsiperheen äitinä joudun tyytymään tuohon mielestäni turhan isoon nurmikenttään. Tuota isoa vihreää aluetta olisi kiva särkeä/pehmentää istutuksin, mutta perheen mielestä se ei enää toimisi jalkapallokenttänä :). Siispä odotellaan uusia aikoja sitten myöhemmin tuonkin asian osalta. Omille insinööriaivoille sopii muuten hyvin rajatut istustusalueet ja symmetriset muodot, mutta kovasti oma piha välillä muistuttaa lähinnä Pitkätossun huvikumpua, kun kasvustot ottavat oman tilansa.

  Ihanaa loppukesää!

  T. Pionifoorumin Marika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun uskalsit jättää kommenttia!

   Mukava kuulla, että joku muukin joutuu tasapainoilemaan pihalla omien mielihalujen ja muun perheen toiveiden välillä :D Meilläkin tuo nurmikenttä varmasti on niin kauan, kun lapset tuossa pihalla pelailee ja touhuilee.

   Ja hauskaa, että on muitakin puutarhaharrastukseen hurahtaneita insinöörejä :D Onhan tää mukavaa vastapainoa työlle, kun on niin eri maailma.

   Poista