keskiviikko 6. heinäkuuta 2016

Tertin kartanossa

Viime lauantaina tehtiin visiitti Mikkeliin ja Tertin kartanoon, jossa juhlittiin appiukon synttäreitä lähipiirin voimin. Tertin kartanon miljöö on todella kaunis ja ruoka mitä mainiointa. Kannattaa tehdä visiitti niin Terttiin kuin Kenkäveroon, jos Mikkelin suunnalla liikkuu, molemmat ovat tutustumisen arvoisia paikkoja ja kummassakin on kauniit kartanopuutarhat sekä loistavaa ruokaa tarjolla. Tertissä on lisäksi muuripuutarha, johon voi tutustua vain opastetuilla kierroksilla, joten kannattaa ajat tarkistaa etukäteen, mikäli siellä haluaa käydä.


Tertin kartano on muuten kuulu myös ruusustaan, neidonruusu Tertin kartanosta. Harmi vain, että talvi oli selvästi kurittanut kasvustoja ja vielä meidän visiitin aikaan ei näitä ruusuja kukassaan ollut. Tertin nimikkoruusu olisi ihana saada omallekin pihalle, mutta tyydyn neidonruusu Maiden's Blushiin, joka on hyvin samantyylinen. 

Kuva: hongistontaimisto.fi
Sunnuntaista lähtien onkin sitten satanut ja kelit viilentyneet. Toivottavasti pian taas paistaa aurinko, sillä loma siintää jo silmissä; enää reilu viikko töitä ja sitten 3 viikkoa lomaa. Lomasuunnitelmat ovat vielä pääosin auki, mutta siitä ei oteta painetta - tehdään mitä huvittaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti