torstai 23. kesäkuuta 2016

Puutarhan kaunottaret

Kiinanpionit ovat tällä viikolla aloitelleet kukintaansa. Sen verran on kesä edellä, että viime vuonna muistan pääkukinnan olleen heinäkuun toisella viikolla, jonka  vietin itse Sveitsissä. Harmikseni olen huomannut, että pionimarkkinat tuntuvat olevan kuin villi länsi; mikään ei ole sitä, mitä luvataan. Tässä kukkii kauniisti Duchess De Nemours, eiku.. Ei siis ollut valkoinen herttuatar, vaan jotain ihan muuta :D


Angel Cheeks on sentäs osoittautunut oikeaksi. Siskonpoikakin kävi enkelin poskea silittelemässä <3


Olen myös hieman pettynyt näitä pioneja myyvien taimistojen toimintaan; heiltä tuntuu puuttuvan selkärankaa myöntääkseen a) että taimissa saattaa olla vikaa ja b) purkkiin on saattanut hypätä väärä juurakko. Sen verran meidänkin pihalle erilaisia taimia tullut hankittua, että joskus se vika on muussa kuin asiakkaassa, ja mielestäni onkin hyvä, että iso osa puutarhamyymälöistä antaa kasvuunlähtötakuun ensimmäiselle kesälle ja osa vielä lajikeaitoustakuun, kuten Tahvoset. Tahvosilta meille tuli nyt keväällä yksi rungollinen syreeni, joka ei ollutkaan mitä piti, ovat luvanneet tälle korvaavan tuotteen, mutta nähtäväksi jää, saanko sen tänä vai ensi vuonna. Ja Viherpeukalot on myös aina hyvittänyt väärän tuotteen, sinnekin peukut.


Pionimaailma on kyllä arpajaispeliä edelleen. Moni juurakko omalla ja siskon pihalla osoittautunut peruspioneiksi, kuten Sarah Bernhardt tai Karl Rosenfield. Osa onneksi sitä, mitä pitäisikin, mutta harmittaa silti maksaa väärästä. Ja pioneissa sekin, että kukintaa joutuu usein odottamaan kauan, joten reklamointi ei onnistu samana kesänä. Nytkin meillä kukkii ensimmäistä kertaa osa syksyllä 2013 ja keväällä 2014 istutetuista pioneista. 

Juhannukseksi meidän talossa on luvassa pihaprojektin jatkoa. Autokatoksen sivulla olevan istutusryhmän sain valmiiksi maanantai-iltana, mutta päädyssä on vielä puuhailtavaa ja lisäksi pitäisi rakentaa pergolaportti hyötytarhaan ja kaivaa siihen istutusalueet ruusuille ja jokuselle perintöpionille (isomammani peruja). Kunhan saan ruusut maahan ja pergolaportin tehtyä sekä hyötytarhan alueen siistittyä, niin saa pihaprojektit tältä kesältä riittää.


 Aurinkoista juhannusta!

4 kommenttia:

 1. Tuo ensimmäinen tumma kaunotar ei todellakaan ole mikään huono vahinko. Ihan mielettömän upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kati, olet oikeassa, tuo tumma kaunotar on livenä aivan valloittava enkä olisi tullut sitä ostaneeksi, jos ei olisi vahingossa meille tullut. Se on tukevavartinen, pörriäisten mieleen ja kukkii todella runsaasti jo toisena vuotenaan :) Nyt se tuo vähän särmää kaikkien hattaroiden keskelle.

   Poista
 2. Oikea toimitus tai ei, niin kaunis pioni. Toki, pitäisi saada sitä, mistä maksaa. Mukavaa juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa juhannusta teidänkin perheelle!

   Tämä tumma kaunotar olikin onnellinen sattuma, mutta on tuolla pihalla niitäkin, mistä olen maksanut euron jos toisenkin ja ovat osoittautuneet perus-Kalleiksi (KR). Olen ostanut tasan yhden Karl Rosenfieldin itse, mutta niitä näyttäisi kukkivan jo ainakin 5kpl :D Ja osa viime vuonna (+isoin osa tänä vuonna) istutetuista ei kuki tänä vuonna, joten määrä saattaa tulevaisuudessa kasvaa.

   Poista