perjantai 10. kesäkuuta 2016

Muista hidastaa

Tämä viikkokin vain kiisi ohitse, mutta tieto hyvän ystävän vakavasta sairaudesta pisti miettimään elämää ja sen kulkua. Vaikka töitä pitää tehdä, niin pitäisi silti nauttia myös arjesta ja pienistä hetkistä. Ruuhkavuodet ovat käsitteenä tulleet itsellenikin hyvin tutuksi, ja päivät tuntuvat helposti toistavan samaa rutiinia. Lapset kasvavat silmissä ja välillä miettii, mihin se aika vain katoaa.


Välillä pitääkin muistuttaa itseään, että nauttisin näistä arjen tilanteista ja pienistä asioista enkä vain suorittaisi ja kurottaisi kohti uusia tavoitteita. Olen helposti taipuvainen suorittamiseen ja usein päivät menevät rutiinilla läpi. Tämän viikon uutiset ovat ravistelleet ajatusmaailmaa ja nostaneet tunteita pintaan. Tätähän se elämä on, myötä- ja vastoinkäymisiä. Tässä taistossa aion olla ystäväni tukena ja samalla yrittää muistaa nauttia arjen pienistä helmistä. 


Muistakaa siis hidastaa ja välittäkää läheisistänne. Amen :D

4 kommenttia:

 1. Todella tiedän tunteen <3 Hidastaa ja nauttia hetkistä mutta samalla kokea; elämä on lyhyt! Voimia ystävän tukemiseen ja vaikeiden asioiden äärelle.

  VastaaPoista
 2. Siltä tämä elämä juuri nyt on tuntunut jo muutaman vuoden, että ruuhkavuodet ovat menossa. Pysähtyäkin pitäisi välillä hengähtämään, mutta se tuntuu niin kovin vaikealta. Joskus elää pysäyttää sitten väkisin, tavalla tai toisella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on, että jos ei osaa itse jarruttaa ajoissa, niin joku muu painaa sitä sinun sijasta. Miulle ruuhkavuodet pysyi kotiäitivuosina hyvin salassa, mutta töihinpaluun jälkeen on kiirettä pitänyt ja päivät rullaa helposti samalla rutiinilla. Helposti tulee myös kokoajan odotettua jotain, mitä tulee tapahtumaan (loma, lasten uudet taidot, työn edistyminen), eikä jaksa keskittyä siihen, mitä nyt tapahtuu ja mitä on jo saavutettu elämässä.

   Poista