keskiviikko 29. kesäkuuta 2016

Mitä kesäkurpitsasta?

Olen nyt muutamana viime vuonna kokeillut kasvattaa kesäkurpitsaa, ja kasvaahan se, mutta millä perheen muut osapuolet saisi sitä syömään, on osoittautunut suuremmaksi haasteeksi :D Oon jalostanut kesäkurpitsaa moneen muotoon (grillattuna, paistettuna ratatouillessa, lasagnen seassa yms.), mutta pomminvarma tapa syöttää kesäkurpitsaa huomaamatta muille on ollut eräs kuivakakkuresepti. Tykkään leipoa ja kokkailla, vaikka en julkisesti kuvia tuotoksista ole koskaan jakanutkaan, enkä jaa nytkään, sillä kakku on jo syöty :D 

Meijän yksi kurpitsantaimi tuottaa tällä hetkellä yhden kurpitsan viikossa. Kaveri on aika juoppo, joten kastelusta ja ravinteista saa huolehtia. Jos ei kastele tarpeeksi, kurpitsoista tulee kitkeriä (ainakin omasta mielestä käytäntö tämän viime kesänä osoitti :D ). 


Tässä kuitenkin herkullinen resepti. Netistä löytyi erilaisia variaatioita tästä, mutta tämä on ainakin superhelppo tehdä.

Mehevä suklaa-kesäkurpitsakakku 

3 kananmunaa
2.5 dl sokeria
3dl vehnäjauhoja
1-2 tl kanelia
1 rkl leivinjauhetta
0.5 dl kaakaojauhetta
100 g tummaa suklaata
5 dl raastettua kesäkurpitsaa
1.5 dl rypsiöljyä tai juoksevaa Floraa

1. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. 
2. Yhdistä kuivat aineet ja lisää muna-sokerivaahtoon. 
3. Lisää sulatettu tumma suklaa (tämän voi korvata lisäämällä kaakaojauheen ja sokerin määrää hieman). 
4. Lisää raastettu kesäkurpitsa ja öljy/rasva. Sekoita hyvin ja kaada voideltuun + korppujauhotettuun kuivakakkuvuokaan. 
5. Paista +175C 40-45min (uunin tehosta riippuen, kunnes tikkuun ei tartu). Jäähdytä, anna vetäytyä hetken ennen tarjoilua, parasta seuraavana päivänä, jos malttaa odottaa :)

Mielelläni kuulisin vinkkejä ruuista tai leipomuksista, joihin saisi kesäkurpitsoja "hukutettua" suht huomaamatta :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti