sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Kurkistus pihaprojektiin

Tiistai-iltana meidän pihalle pärähti 20 tonnia Kekkilän istutusmultaa uusia istutusalueita varten. Olen miehen kanssa kaivanut vallihautoja tässä kesäkuun aikana autokatoksen ympärille, että saataisiin naapurinraja ja autokatoksen pääty siistittyä istutuksilla. Kevään aikana olen myös haalinut taimia vähän joka suunnalta näille alueille; Tokmannin ja Lidlin edullisia perennajuurakoita, Lukonilta ja Pionien Kodilta pioneja, viime viikolla Prisman -50% laareista perennoja, erilaisia havuja ja pensaita sekä paikalliselta puutarhalta pikkupuita ja ruusuja. Myös Kauppilan alesta lähti tänään pieni ruusutilaus meille, mutta näille ruusuille on vielä istutusallas kaivamatta ja pergolaportti tekemättä.. Onneksi on juhannus tulossa ;)


Eilisaamuna pääsin jo vähän aloittelemaan istutuspuuhaa ennen kuin myrsky iski kunnolla päälle. Olin hahmotellut istutussuunnitelman jo etukäteen paperille, joten ihan summamutikassa en työstä, vaikka fiilispohjalta tykkään asiat pitkälti puutarhassa tehdä. Apuritkin ovat pyörineet mukana puuhassa ja kummallekin tytölle olen yrittänyt pieniä apuhommia keksiä.


Ohessa näkyy nyt tämä keskeneräinen projekti. Puilta jäi eilen tuet laittamatta, ne pitäisi saada paikoilleen asap. Uusi istutusalue on kooltaan n. 12m x 2.5m. Lisäksi katoksen eteläpäädyssä on hyötytarhan laajennoksena kaksi n. 5m x 1m istutusaluetta, joiden välissä menee polku. Näihin ajattelin laittaa lähinnä hyötykasveja ja osa alasta jää mullokselle odottamaan ensi vuotta (pitää keksiä, millä sen peittäisi, ettei kasvaisi rikkaa). Näihin meni yhteensä n. 16-17 tonnia multaa (eli aika monta kottikärryllistä :D ), ja multasyvyys on n. 40 - 100cm, keskemmällä penkkiä siis syvempi ja laidoilla hieman vähemmän. Syvempään keskiosaan tyhjensin ennen multien laittoa lehti- ja lämpökompostin sisällöt ja laitoin sanomalehtiä päälle, saavat maatua loppuun siellä. Loput mullat kärrättiin odottamaan seuraavaa projektia tontin nurkkaan :D Nyt pitäisi toivoa vähän vähemmän myrskyisää ja sateista keliä, että saisi istutukset tehtyä loppuun. 

Tällainen pikkuproggis siis meneillään, ja nyt vain malttamattomana odotan, että tämä penkki joskus kukkii; ruusuja, kärhöjä, pioneja, havuja - kunnon sekametelisoppa.

4 kommenttia:

 1. Teillä onkin ollut iso urakka. Paljon olette jo saaneet aikaan. Varmasti istutusalueesta tulee todella upea. - Mukavaa sunnuntain jatkoa! Meillä sataa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Maansiirtotöitä on saanut lapion ja kottareiden kanssa jonkun verran töitä, mutta eipä ole tarvinut tätä "kotisalia" pidemmälle lähteä treenaamaan :D

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitti, sitä toivoisin itsekin :) Harmi vaan, että meijän suuntaan autokatos peittää näkymän, mutta pitää sitten käydä erikseen kiertelemässä ja ihastelemassa, ja saapahan naapurit nyt nätimpää näkyä meidän suuntaan. Vielä pitäisi vaan yksi kaatopaikkasatsi viedä, että saataisiin nurkat siistittyä.

   Poista