lauantai 4. kesäkuuta 2016

Jo joutui armas aika..

Ja suvi suloinen! Tänään pääsi meijän ekaluokkalainen lomalaitumille. Toukokuu vilisti ohi todella nopeaan, sen verran kiirettä sekä töissä että kotona on pidellyt. Kesäkuu jatkaa luultavasti samaa linjaa, sillä ensi viikolla lapset menevät mammalaan viettämään ekaa lomaviikkoa, kun me aikuiset sukkuloidaan työreissuilla. 


Ollaan illat vietetty autokatosta ja varastoa viimeistellen. Timpuri löi tällä viikolla viimeiset listat paikoilleen ja sähkäri kytki sähköt, mutta pientä näpräämistä jäi meillekin, esim. sokkelin tasoitus. Vesivekille pitäisi soittaa ja pyytää tulemaan laittamaan räystäskourut ja syöksytorvet. Maalaukset saatiin viimeisteltyä tänään ja eilen saatiin 12t mursketta katoksen eteen ja sitä ollaan nyt levitelty katoksen alle ja ympärille. Haba kasvaa, kun käsipelillä maata siirretään :D Haaveissa on, että ens viikon lopulla saataisiin myös multakuorma pihaan. 


Odotan jo, että saataisiin tuo autokatoksen vierusta valmiiksi, niin voisi hetken hengähtääkin :D Penkinpohjaa kaivaessani mietin vain, että ennakkoon haalitut perennat eivät luultavasti tule riittämään.. Pitää siis puutarhakaupoille vielä lähteä ja etsiä sopivia täydennyksiä.

Magnolia stellata eli tähtimagnolia muuten selvisi ekasta talvestaan kuin ihmeen kaupalla ja se kukkii! Yksi kukka näkyi jo tällä viikolla ja tänään bongasin ainakin kaksi uutta nuppua.


Kesäkukat laitoin pari viikkoa sitten, tässä tyttöjen leiksan edustalta pinkkiä ja vihreää. Etuterassilla on valko-vihreitä kukkia ja takaterassille laitoin kolmeen isompaan ruukkuun erilaisia yrttejä.


Tänään säät vähän viilenivät, mikä on ihan kiva, sillä noita ulkohommia on mukavampi painaa alle +20C säässä kuin yli +25C :D Aurinkoa ja iloa teille lukijoille!

6 kommenttia:

 1. Isot projektit on teillä meneillään. Mukava olo sitten kun saa jotakin valmiiksi. - Blogissani on arvonta, jossa on palkintoina kolme puutarhakirjaa. Käyhän kurkkaamassa. Kesäterkkuja Pihakuiskaajan puutarhasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, kyllä sitä voi olla iloinen kättensä jäljestä, kun saa jotain isompaa valmiiksi. Ja näissä pihahommissa ja rakentamisessa tekeminen on konkreettista, joten lopputuloksen näkee pian.

   Ja pitääkin käydä blogissasi kurkkaamassa arvontaa, puutarhakirjat ovat aina mukavaa luettavaa :)

   Poista
 2. Kaunista! Joo, maata kärrätessä haba kasvaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Kyllä sitä sisua on nyt tuohon kärräämiseen tarvittu, sen verran kipeää tekee omassakin kropassa nuo isot määrät :D Sormet on mukavan turvoksissa, kun ensin maalattu ja nyt aloitettiin pihahommat, ei tarvi (taas) koko kesänä kuvitella sormuksia käyttävänsä.

   Poista
 3. Ihania kukkasia, ja teidän piha näyttää kuvissa jo niin hyvälle... <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiva kuulla, että täällä näyttää jo hyvälle :D Kuvakulmilla voi vähän hämätä ja piilottaa yhden nurkan tontista, jossa on maansiirtotyöt käsipelillä edelleen kesken ;) Mutta en ota siitä stressiä, valmistuu aikanaan.

   Poista