tiistai 10. toukokuuta 2016

Sirotuomipihlaja ja vähän muita juttuja

Reilu viikko sitten tein täsmäiskun Tirilän puutarhaan. Ostin sieltä meille jo viime syksystä asti haaveilemani sirotuomipihlajan sekä esikoisen toiveesta Huvimaja-kirsikan hänelle nimikkopuuksi. Pienempi neiti sai viime syksynä vanhemmiltani Medoc-pilariomenapuun synttärilahjaksi, joten tasavertaisuuden vuoksi kummallakin on nyt omat hedelmäpuunsa. Sirotuomipihlaja avasi tänään kukkanuppunsa, ja onhan se aivan ihana <3 Istutin puun hyötytarhan nurkalle, ja tässä puussa on kyllä runoilijamaista herkkyyttä. Kasvulaatikoihin kylvettiin tyttöjen kanssa sunnuntaina uhkarohkeasti jo herneet, porkkanat, sipulit, salaatit yms. Pitää harsottaa, jos kelit nyt kovasti kylmenee.


Pian myös kirsikat alkavat kukkimaan. Suklaakirsikassa oli jo pari nuppua auki, samoin viikonloppuna kotiutunut, mutta istuttamista vielä odottava, makeakirsikka Leningradin Musta jo kukkii. Ostettiin siskoni kanssa kokeiluun hillittykasvuiset makeakirsikat. Toiveissa olisi toki satoa, joten pitää toivoa, että pörriäiset taittavat tämän vajaan 100m matkan pihojen välillä :D 


Myös rungollinen syreeni Moskovan Kaunotar on kasvattanut jo komeat nuput, samoin koristeomenapuissa näkyy jo pieniä nuppuja. 


Viime syksynä Lidlin sekasipulipusseissa oli myös hyasintteja, jotka aloittivat eilen kukintaan, hauskannäköisiä myös kukkapenkeissä. En vain tiedä, kuinka pitkäikäisiä ovat, mutta nautitaan nyt hetki kukinnoista. 


Talvi oli ollut täällä sen verran raju, että menetykset alkavat hiljalleen tulla esille. Elättelen toivoa, että jaksaisivat vielä nousta, jos vain sadetta saataisiin. Harmittaa vaan valtavasti, jos kaikki nuo, missä ei kasvua vielä näy, ovat mennyttä :( Osa leimuista ja vanhoista isoista nauhuksista, hopeasyysvuokot, myskimalvat, tarhajuorut, kurjenpolvi Rose Clairit, keijunkukat, isoniittyhumalat, kaukasiantörmäkukat, iso osa nukkapähkämöistä, neilikoista, tähkätädykkeistä ja ruusuista on ehkä mennyttä. Puuh, toivottavasti vielä nousisivat sitkeästi juurakoista. 

Aurinkoista viikkoa! Miä taidan lähteä jatkamaan maalaushommia; autokatoksen maalaus jo loppusuoralla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti