torstai 5. toukokuuta 2016

Pieniä kevätkukkijoita

Tällä viikolla lämpimät kelit ovat kirjaimellisesti herättäneet luonnon. Meidän pihallakin on alkanut vihertämään ja pienet sipulikukat ovat innostuneet kukkimaan. Varsinkin kevätkurjenmiekka Katharine Hodgkin on osoittautunut varsin ihastuttavaksi tapaukseksi. Istutin nämä Lidlistä ostetut sipulit viime syksynä roskiksen luona olevaan kukkapenkkiin ja kovien pakkasten takia ajattelin, että tuskin edes nousevat (ovat herkempiä talvehtijoita), mutta yllättivät positiivisesti :)


Muutkin Lidlin Sulo Vilén-tyylillä hankitut sipulikukat ovat alkaneet nostamaan päätään ja osa jo kukkimaan. Onkohan alla oleva kevättähti? Jäi istutusinnossa lajikkeet listaamatta, niin nyt joutuu vain tyytymään ihastelemaan ja arvuuttelemaan monen kohdalla :DPionit ovat myös lähteneet hyvin kasvuun, viime viikonloppuna kuvaamani kuolanpioni on tällä hetkellä johdossa ja pari nuppuakin siellä näkyy.


Tässä yksi viime kesänä TaimiMoisiolta tilaamistani pioneista; kaikissa TaimiMoision pioneissa on vähintään kymmenkunta piippaa jo tulossa, kun moni Pionien Kodista tai muualta aiemmin hankittu taimi on vielä paljon pienempiä. Näiden juurakoiden laatuun olen siis enemmän kuin tyytyväinen!


Helatorstai menikin meillä töitä tehdessä. Autokatoksen lämmin varasto on saanut sisämaalipintaa ja päivällä piipahdettiin myös Maskussa ostamassa meille uusi ruokailuryhmä patiolle. Vanha onkin ollut jo parhaat päivänsä nähnyt, joten mukava saada isompi (6 hlö) ja siistimpi ruokailuryhmä. Myös pergolan kattaminen valokatteella on käynyt mielessä; ei sadesäätkään haittaisi grillailua ja ulkona olemista. Katsotaan, onko se tämän vai seuraavan kesän agendassa - joka vuodelle jotain ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti