keskiviikko 25. toukokuuta 2016

Alkuviikon puuhastelutMeillä on projektia tuolla ulkosalla riittänyt tänä keväänä; autokatos on suurin syypää siihen, ettei vapaa-ajan ongelmia ole juuri ilmennyt. Nyt kun katos alkaa hiljalleen valmistumaan (pieniä viimeistelyjä vielä tekemättä), niin päästään pian seuraavaan vaiheeseen, eli katoksen ympäristön siistimiseen. 


Minulla on ollut ajatuksena tehdä iso sekapenkki katoksen ja naapurinrajan väliin (kokoa tulee olemaan n. 16m x 2m) ja siihen onkin isoin osa taimihankinnoista jo purkeissa talon vierellä odottamassa (paljon pioneja :D ), jokusen havun ja ehkä maanpeiteperennoja joudun vielä hommaamaan. Lisäksi katoksen taakse olen ajatellut hyötytarhaan laajennosta, kun tilaa ei tarvita enää rakentamiselle. Jämälaudoista olen nikkaroinut pari uutta kasvilaatikkoa, jotka pitäisi vielä käsitellä puusuojalla. 

  
Hyötytarhan nurkalle istutan myös hankkimani makeakirsikan, sillä paikka on suojainen eteläpääty. Makeakirsikan alle laitan kuukausimansikkaa ja ehkä jotain muuta naposteltavaa lapsille. Pinterestiä olen selannut innolla inspistä metsästäen, tuolla olisi nimittäin myös vanhoja tiiliä jokunen, jotka voi hyödyntää vähintään kohopenkin rajauksessa. 

Makamik
Lisäksi oon hakenut harmaita eurolaattoja, joista ajattelin tehdä hyötytarhan nurkalle pienen oleskelualueen. Lopuista puutavaroista olisi tarkoitus nikkaroida vielä pergolaportti, tosin paljon kevytrakenteisempi kuin tuo meidän aiempi :D Metsään johtavan portin juurelle olen laittanut köynnöshortensiaa ja nyt tänä keväänä vielä Albina Plena-kärhöä.  Lähinnä tuki viiniköynnökselle ja köynnösruusulle. Tosin en oo varma, selvisikö meidän Zilga ekasta talvestaan talvisuojasta huolimatta :/ Kauankohan sille pitäisi antaa armonaikaa ennen kuin kaivaa ylös? 


Pergolaportin alapuolella odottaa pläntti, johon haaveilen metsäpuutarhaa. Tänä vuonna on pakko myöntää, ettei rahkeet riitä. Voin siis vain jatkaa haaveilua ja pohdintoja sen osalta vielä tovin :D Ja olisihan noita laitettavia nurkkia tällä tontilla vielä tuonkin jälkeen, mutta toisaalta nautin siitä, että voi joka kesä työstää tietyn pläntin, eipähän lopu projektit ihan heti kesken :) Vapaa-ajan määrä on vaan niin rajallinen, että turha ottaa liikoja paineita, kun kyse on tontin reuna-alueista, jotka voivat olla luonnontilassakin.


Jotain on onneksi valmiinakin, joten ummistan silmät keskeneräisyyksille ja nautin näistä alueista, missä jo vihertää :D

2 kommenttia:

  1. Onpa kauniita kuvia ja hyvin kasvuunlähteneitä penkkejä ja istutusaluieta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Viime talvi oli kyllä hankala ja tyhjiä kohtia penkkeihin ilmestyi, mutta pian alkaa nekin olemaan jo täyttyneet. Viime päivien sateet ovat myös tehneet pihalle hyvää, vehristynyt kovasti.

      Poista