sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

Nyt on messuiltu

Viikonloppuna järjestettiin Helsingissä Kevätmessut, joka lienee puutarhaharrastajien suurin massatapahtuma Suomessa. Saman katon alta löytyi monenlaista katseltavaa ja ihmeteltävää. Useampi bloggari oli myös paikalla ja messuista on moni ehtinyt jo kirjoitellakin, joten toivottavasti jaksatte vielä kuvia katsella :D 

Itse napsin kännyllä kuvia omaa silmää miellyttävistä jutuista, ja tässä muutama kaunis yksityiskohta sisustukseen ja somistukseen liittyen. 
 

Raudoitusverkkoa näkyi käytettävän monessa kohtaa. Se onkin edullinen ja helposti saatavilla oleva tuote, joka näköjään taipuu moneen. Itse tykkäsin varsinkin tuosta ideasta, jossa ruukut on kiinnitetty raudoitusverkkoon. Vähän samaa ideaa toteuttaakseni ostin messuilta Kekkilän Viherseinän (Tokmannin pisteellä vain 25e); kolmen ruukkupidikkeen avulla saa ruukut seinälle ilman erillistä tukirakennelmaa. Koukattiin kotiinpäin lähtiessä vielä Ikean kautta, josta ostin siihen rosteriset ruukut. Nyt vielä mietinnässä, laitanko tuon Viherseinän sisälle vai ulos :D Alla vielä yksi DIY-vaihtoehto viherseinälle. Myös pölleistä tehtyjä penkkejä näkyi, ja näitähän meilläkin on terassilla ja pihalla. Kierrätys ja edulliset materiaalit tuntuivat olevan vahvasti läsnä, mikä on mukavaa, sillä joskus parhaat ideat syntyvät pienellä budjetilla.


Tässä vielä parhaita paloja messuilta.


Lasten leikkialue oli myös toteutettu kivasti messuilla, tällainen boulderointiseinä olisi varmasti kenen tahansa muksun mieleen hiekkalaatikon rinnalla. Hyönteishotellikin löytyi vähän isompana versiona :D Hyönteishotelli on yksi to do -listalla olevista jutuista ensi kesälle. Lasten kanssa olisi mukava nikkaroida parikin erilaista hotellia tontille.


Ja loppuun vielä kuva kuormasta, joka tarttui messuilta mukaan. Oli vähän tiivis tunnelma autossa, kun reissussa oli neljä naista ja Kevätmessujen lisäksi poikettiin Ikeassa. Kuski oli ainut, jolla ei ollut ostoksia sylissä asti :D


Mukava viikonloppu takana. Toivottavasti ensi viikonloppu on vähintään yhtä mukava, sillä suunnataan miehen kanssa kahdestaan Lontooseen torstaiaamuna pidennettyä viikonloppua viettämään. Pihalta on lumet alkaneet jo mukavasti sulaa, joten reissun jälkeen pääsee varmaan jo aloittelemaan pihahommia; sormet jo suorastaan syyhyää :D Aurinkoista alkavaa viikkoa lukijoille!

4 kommenttia:

 1. Ihanat kuvat. Kiva katsella muiden kuvia, kun en itse päässyt osallistumaan messuille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun jätit merkkiä! Kuvien avulla pääsee tosiaan kurkkimaan, minkälaista meno on ollut. Me käytiin paikanpäällä lauantaina, ja silloin oli tosi ruuhkainen päivä, vaikka kuvista se ei ehkä näykään :D

   Poista
 2. Ihania kuvia. Itse jätin tänä vuonna messut väliin ja keskityin senkin ajan mökin remonttiin ja sisustukseen. Vielä on meillä pihassa kevättöitä jäljellä ja aika kortilla. Ihania löytöjä olet tehny messuilla. Me tyydytään tänä vuonna täydentämään kasvustoa puutarhamyymälästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista!

   Mökkiremppa onkin mukavaa puuhaa, kun näkee suoraan kättensä jäljen :) Messuja on joka vuosi, joten itsekin passaisin tärkeämmän tekemisen takia.

   Yleensä itsekin ostelen vain paikallisilta puutarhamyymälöistä tai netin kautta kasveja, mutta joskus kiva käydä merta edemmäs kalassa :D Pihahommia olen itse vasta tällä viikolla vähän aloittanut, mutta töiden ja muiden menojen ohella aika on kortilla meilläkin. Jospa vaikka ens viikon aikana saisi pihan putsattua, kun joka ilta jonkun pläntin rapsuttelee.

   Poista