torstai 21. huhtikuuta 2016

Keväinen Lontoo

Viikko sitten suunnattiin Lontooseen viettämään pidennettyä viikonloppua. Edellisestä visiitistä oli omalla kohdalla vierähtänyt jo lähes 17 vuotta, ja olihan kaupunki hieman muuttunut tänä aikana. Trafalgarin aukio oli ainakin puhdistunut puluista ja puluja ruokkivista papoista (kuulemma koulutetut haukat huolehtivat, etteivät pulut pääse aukiolla villiintymään). 

Valittiin hotelli Templen alueelta, vähän sivumpana pahimmasta hälinästä, mutta silti kävelymatkan päässä tärkeimmistä nähtävyyksistä. Käveltyä tulikin, askelmittariin tuli lähes 20 000 askelta joka päivälle, joten thank god muistin ottaa hyvät kävelykengät jalkaan (viimeksi Tukholmassa kävi päinvastoin, 10 cm korot ei oo kaikista parhaat turistikävelyihin :D ).


Lontoossa oli jo kevät selvästi pidemmällä, kirsikkapuut ja magnoliat kukkivat upeasti. Säät olivat epävakaiset, mutta se ei lomailua haitannut. Ekaksi illaksi varattiin London Eye-käynti auringonlaskun aikaan. Olikin mahtavaa seurata auringonlaskua ja kaupungin valojen syttymistä korkeuksista käsin.


Kahdelle seuraavalle päivälle otettiin Hop on - Hop off -kortit turistibussiin. Tämä oli ihan hauska ratkaisu, sillä bussikyydillä pääsi mukavasti näkemään eri alueita ja kuulemaan samalla kertomuksia historiasta. Käytiin British Museumissa katsomassa Egyptin aarteita ja Hyde Parkin kulmilla. Lisäksi kierrettiin Piccadilly Circusta ja Trafalgarin aukiota. Lauantaina piipahdettiin shoppailemassa SoHossa ja Buckinghamin palatsilla katsomassa, onko 90-vuotias kuningatar kotosalla. Myös HMS Belfastilla käytiin tutustumassa vanhaan sotalaivaan.


Viikonloppu Lontoossa oli erittäin onnistunut irtiotto arjesta. Hyvää ruokaa ja juomaa, parasta seuraa ja kaupungin koluamista.


Kevät on kirinyt omilla nurkillakin. Loman aikana lumet olivat sulaneet lähes kokonaan, joten hiljalleen pitäisi orientoitua pihahommiin.. Palaillaan!

2 kommenttia:

 1. Kiva kun oli onnistunut Lontoon matka. Lontoo on yksi suosikkikaupungeistani, sieltä aina löytyy katsottavaa. Nyt olisi mukava olla siellä, kun on kuningattaren syntymäpäivä. Nyt sitten innolla puutarhatöihin, vai mitä? - Me lähdemme ensi viikoksi Normandiaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Normandia kuulostaa myös tosi kivalle paikalle visiteerata :) Meillä mies on siellä käynyt kaveriensa kanssa tutustumassa 2. maailmansodan aikaisiin taistelutantereisiin, mutta itse en ole siellä koskaan käynyt. Nauttikaahan lomasta!

   Ja pihatyöt tältä keväältä korkattu :D Aloin putsaamaan kukkapenkkejä, mutta tahti on rauhallinen.

   Poista