perjantai 25. maaliskuuta 2016

Kauppilan kevät

Eilen kolahti postilaatikosta Kauppilan uusi kevätkuvasto. Piti heti plärätä läpi ja olihan siellä taas vaikka mitä ihanuuksia. Olen yrittänyt metsästää kanadalaisia omajuurisia ruusuja, varsinkin Morden Blushia, viime kesästä lähtien. Kauppilan valikoimista löytyikin useita kanadalaisia ruusuja, ja piti heti laittaa tilaukseen ihanat hattarat Morden Blush sekä Lambert Closse.


Kauppilan valikoimissa on paljon myös erikoisuuksia, joita ei tavallisista puutarhamyymälöistä ainakaan näiltä nurkilta saa. Höyhenpensas on yksi sellainen erikoisuus, joka ei ole koskaan tullut täällä vastaan. P. Alangon puutarhakirjoissa höyhen- ja helmipensaista on sanottu, että niitä soisi nähtävän enemmän puutarhoissa. Höyhenpensaan väkkärä kasvutapa ja hauskannäköiset (hunajalta tuoksuvat) kukinnot viehättävät omaa silmää, joten tilasin kokeiluun.


Perennavalikoimat selasin myös läpi. Kauppilan nettisivut eivät ole kaikista parhaat ja nopeimmat, ja latinalaisen nimen mukaan aakkostettu listaus ei ollut mielestäni näppärin vaihtoehto selata valikoimaa. Perennoista kuitenkin omaan ostoskoriin sujahti paria erilaista kurjenpolvea sekä iiriksiä ja tarhavarjohiippaa. 

Eilen ilmestyneessä Kotipuutarha-lehdessä on muuten alekoodi lehden tilaajille, jolla 500 ensimmäistä saa Kauppilan tilaukseen Karl Rosenfield ja Duchess de Nemours kiinanpionit kaupan päälle ;) Ja tämä ei ollut kaupallinen yhteistyö minkään osapuolen kanssa :D 

Näiden myötä suunnitelmat ensi kesälle alkavat olemaan melko selkeitä. Naapurinraja/autokatoksen sivu on se paikka, johon suurin osa näistä kasveista tulee sijoitettua sekaryhmään. Uusia puita olisi tarkoitus hankkia muutama, kun tuo katosprojekti valmistuu ja saadaan katoksen ympäristö maisemoitua. Hillittykasvuinen makeakirsikka Leningradin musta, sirotuomipihlaja, magnolia Vanha Rouva ja kirsikkaluumu Punainen Paroni ovat hankintalistalla, ja havuista riippalehtikuusi kiinnostaa kauniin kasvutapansa takia. Mielelläni kuulisin kokemuksia, miten esim. makeakirsikat ovat pärjäilleet pakkastalvina. Asutaan II-vyöhykkeellä.

Iloista pääsiäistä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti