tiistai 22. maaliskuuta 2016

Kasvihuonehaaveita

Pakkasten ja talven jatkuessa olen viimeaikoina keräillyt Pinterestiin erilaisia puutarhaideoita ja haaveillut tulevasta puutarhakesästä. Varsinkin unelma omasta kasvihuoneesta nostaa päätään aina näin keväisin. Olisi ihana omistaa kasvihuone ja laittaa keväisin omia tomaattien, paprikoiden ja chilien taimia kasvamaan. Tosin vielä toistaiseksi tyydyn vain haaveilemaan ja jakamaan näitä haaveita teidän lukijoiden kanssa. 


Tumma vai vaalea kasvihuone?

Kuvat Pinterest
Mielelläni kuulisin teiltä lukijoilta mielipiteitä, minkälainen kasvihuone olisi hyvä ja käytännöllinen. Olen yrittänyt etsiä tietoa erilaisista materiaaleista, mutta lasissa ja kennolevyssä on ne omat hyvät ja huonot puolensa. Lasi voi hajota helposti (vaikka olisi turvalasia), kennolevy ei ole esteettisesti yhtä kaunis ja värjäytyy ajan myötä, mutta se on materiaalina kestävämpi ja paremmin paahteelta suojaava sekä lämpöä eristävä. Runkomateriaalina tarjolla on lähinnä puuta ja alumiinia (myös pulverimaalattuna), joista puu vaatii säännöllistä huoltoa. Kokoluokaksi olen ajatellut 6-8 m2.

Vanhoista ikkunoista tehty kasvihuone olisi todella ihana, mutta mistäpä saisi kauniita ikkunoita, kas siinä pulma :D Eli todennäköisesti joudun tyytymään valmisversioon. 


Kevätmessutkin lähestyvät, onko teissä lukijoissa lähtijöitä? Itse lähden naisporukalla liikenteeseen lauantaina 9.4., ja eniten messuilta odotan Pionien Kodin osastoa. Tein Pionien Kodille ennakkotilauksen jokusesta pionista, jotka pääsen noutamaan sitten messuilta. 

Aurinkoista pääsiäisviikkoa!

2 kommenttia:

 1. Moikka! Olipa kiva, kun kävit kommentoimassa blogiini, löysin tänne sinunkin blogiisi sitä kautta. Aiheeseen liittyen pistän viestini tähän kasvihuonepostaukseen :)

  Lukaisin blogisi läpi innostuksissani, tosi kiva blogi! Ja puutarha näyttää ihanalta! Arkirealismia kasvihuoneesta: alumiininen (värillinen tai värjäämätön) runko ei tarvitse käsittelyä, joten väristä viis, metalli on must. Lasi on ihastuttava mutta paljastaa armottomasti, mitä on sisällä - siis istutusastiat pitää olla vimpan päälle ja järjestys tiptop, lisäksi paahteella sitä pitää varjostaa (tietysti osalle nämä eivät ole lainkaan ongelma, minulle ehkä voi olla joskus...). Polypropeenilevyt on siitä hyviä, että ne eristävät lasia paremmin - ja siis varjostavat.

  Taidanpa jäädä blogin seuraajaksi!

  Sini K.
  kasvihormoni.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipas todella mukava yllätys, kun pistäydyit käymään blogissani! Olen jo pitkään seurannut sinun blogiasi ja se onkin yksi lemppareistani.

   Ja kiitos näistä kasvihuonevinkeistä, onneksi on aikaa miettiä vaihtoehtoja ja katsoa kuinka siskoni tuossa lähes naapurissa jumppailee omaansa kasaan ensi kesänä :D

   Poista