lauantai 2. tammikuuta 2016

2016

Uusi vuosi, vanhat kujeet. Meidän arkeen uusi vuosi tuskin tuonee suuria muutoksia, mikä sinänsä ei ole huono asia. Pienempi neiti aloittaa syksyllä eskarin, joten pientä haikeutta tuonee yhden aikakauden loppu. Töitäkin näillä näkymin riittää, mistä olen iloinen ja kiitollinen. Suuria toiveita tulevaan vuoteen ei ole, joten avoimin mielin mennään eteenpäin.
 
Koska vuosi vaihtui pakkassäissä, niin ainakin meidän lintulaudalla on kuhinaa riittänyt. Punatulkut, tiaiset, tikat ja oravat ovat kilpaa käyneet syömässä pähkinöitä, siemeniä ja talipalloja. 


Projektia tässä kotitontilla piisaa tällekin vuodelle. Tänään vietettiin autokatoksen harjakaisia, ja timpurin arvion mukaan helmikuun loppuun mennessä pitäisi olla valmista. Tietty muutamia juttuja jää vielä keväälle, kuten sokkelin pinnoittaminen ja maalaaminen, samoin sitten autokatoksen sisäpuolen murskeiden ja kivituhkien laittaminen ja naapurin rajaa vasten kukkapenkin perustaminen/alueen siistiminen.

Joululomalla ajatukset ovat olleet jo keväässä ja tulevissa pihatöissä, olen googlettanut ja kysellyt metsäpuutarhan perustamiseen vinkkejä yhdessä fb-puutarharyhmässä. Tarkoitus olisi maisemoida takapihan pergolaportilta lähtevä alue, jolle en ole tähän mennessä jaksanut tehdä mitään, kun projektia on riittänyt muuallakin ja näkyvämmillä paikoilla. Ideoita pihajuttuihin ympäri pihaa olen yrittänyt kerätä omalle koneelle. Etupihan havuryhmään haluaisin riippuvan japaninlehtikuusen, jos vain taimen sitten keväällä löytäisi jostain. Naapurin rajan tuntumaan pitäisi tehdä tuulensuojaa lisää havujen kanssa, ja sinne sopisi myös kauniskukkainen pikkupuu tai parikin; magnolia Vanha Rouva olisi ykkönen. Lisäksi haluaisin johonkin riippajalavan, mutta katsotaan, miten ensi kesänä kerkeää ja jaksaa pihalla puuhailla. Ensin pitäisi tehdä tuo autokatosprojekti loppuun. 


Hyvää uutta vuotta 2016 teille lukijoille :)

4 kommenttia:

 1. Ihanat kuvat. Hyvät kuvat olet saanut linnuista. Kyllä kesää on kiva jo nyt suunnitella. Onnellista alkanutta vuotta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kuvakehuista :) Haaveet pitävät mielen virkeänä, joten mukava suunnata katsetta jo kevääseen ja käyttää talviaika tiedonhankintaan ja suunnitteluun. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty :D Ja jos en saa kaikkea yhdessä kesässä tehtyä, niin jatkan ensi vuonna.

   Poista
 2. Hyvää alkanutta vuotta! Kivoja suunnitelmia tulevalla puutarhakaudelle..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin Satu! Suunnitelmia tosiaan riittää, katsotaan, mitä kerkeän kesän aikana toteuttaa :D Toisaalta kiva, kun ei voi saada kaikkea heti valmiiksi, on sitten jotain, mitä suunnitella ja haaveilla. Ja onko piha koskaan valmis? Harrastaja löytää aina nurkkia, joita voisi kohentaa :)

   Poista