lauantai 5. syyskuuta 2015

Sipulikukkamania

Syksyisin istutettavat sipulikukat ovat jo aiemminkin olleet heikkouteni, ja niitä on tullut lisättyä joka syksy pihalle useita satoja; viime syksyn isoin kukkasipuliprojekti oli 450 helmililjan kaivaminen maahan :D Siinä sai kuopsutella sen verran, että sain rakkulan käteeni. Lisäksi toki on tullut istutettua muitakin sipulikukkia; tulppaaneja, narsisseja, laukkoja, krookuksia, virvaliljoja yms. Keväisin sipulikukat tuovat mielestäni kauniin lisän pihaan, kun kukkivat niin aikaisin perennoihin verrattuna.

En tietenkään voinut vastustaa, kun tällä viikolla Lidleihin tuli myyntiin isot kasat erilaisia (ja ennenkaikkea edullisia) kukkasipuleita. Sulo Vilén iski; käytiin siskoni kanssa tyhjentämässä paikallisia Lidlejä tietyistä kukkasipuleista, kuten valkoisista narsisseista, pinkki-valkoisista tulppaaneista, iiriksistä ja laukoista :D Olin ostanut jo laukkasekoituksia ja täydennystä tulppaanipenkkiin Agrimarketin valikoimista, mutta nyt tuolla jemmassa odottaa iso kasa lisää istutettavaa. Oheisessa kuvassa siskoni ja minun Lidlin saaliit torstailta, eilen haettiin vielä mm. 2kg säkit Bridal Crown narsisseja kumpaankin pihaan.

Lidlin kukkasipulit

Meille on ilmestynyt pari myyrän koloa pihan laitamille, joten laukoilla ja narsisseilla olisi tarkoitus käydä "luonnonmukaiseen" taistoon myyriä vastaan. Hedelmäpuiden ympärille meinaan myös laittaa vähän narsisseja, jospa myyrät pysyisivät siten kaukana eivätkä tekisi talvituhoja. Toiveajatteluako? Jos myyrät alkavat urakalla temmeltää ja tulevat lähempänä taloa oleviin penkkeihin, pitää miettiä muitakin häätöniksejä. Ympärillä asuvat kissat ja haukat eivät näköjään tänä syksynä riitä pitämään myyriä aisoissa.
Kukkasipuleiden istutuksen meinaan aloittaa vasta syyskuun puolivälin jälkeen, sen verran lämmintä on vielä. Kävikö kukaan lukijoista tyhjentämässä Lidlin kukkasipulivalikoimia? Mitkä sipulikukat ovat lemppareita?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti