maanantai 10. elokuuta 2015

Vierailulla siskoni puutarhassa

Viimeinen lomaviikko alkoi ja sen kunniaksi poikkesin kameran kera siskoni pihamaalla napsimassa muutamia kuvia myös teidän iloksi. Siskoni piha on tehty viime vuonna ja tänä vuonna vähän täydennetty ja muokattu istutuksia (se kuuluisa siirtojuoksutus ;) ). Nyt elokuussa siskoni pihalla komeassa kukassa ovat erilaiset syysleimut ja hortensiat. Luvassa siis kuvakimaraa meidän naapurista.


Etupiha koostuu parista isosta istutusryhmästä, joka kukkii keväästä syksyyn. Keskikesällä pääosassa ovat pionit, kurjenmiekat sekä kurjenpolvet, nyt syksymmällä leimut, päivänliljat ja maksaruohot.


Naapurinrajalle on istutettu vaihteleva pensasaidanne; syreeneitä, jasmikkeita, magnolioita, hortensioita, pensashanhikkeja ja angervoja.


Takapihalla on mm. rhodoryhmä, hyötypuutarha ja erilaisia perennaryhmiä. Hyötypuutarhan suuaukolla on pergolaportti, jota pitkin kiipeilevät köynnösruusut ja kärhöt. Höytypuutarhassa on kiva lastenkin käyskennellä ja poimia herkkuja suoraan suuhun.


Takapihan perennapenkeissä kukassa ovat mm. värimintut, jaloritarinkannukset, hanhikit, jaloangervot, kaunopunahatut ja erilaiset purppurakeijunkukat. 


Parasta kuitenkin lienee (ainakin lasten mielestä) tällä hetkellä etupihan suklaakirsikkapuu, joka jo toisena vuotenaan on tehnyt valtavan sadon. Tämä löytyy myös meidän pihalta, joten toivottavasti ensi vuonna mekin saadaan herkutella muualla kuin naapurissa :D 


Mukavia elokuun hellepäiviä! Huomenna laitetaan meidän perheessä ekaluokkalainen koulutielle, jännittäviä hetkiä siis luvassa :)  


2 kommenttia:

  1. Tosi kivalle näyttää. Siellä on kypsymässä nätti piha. Siskosi taisikin laittaa näitä laittaa tuonne facen puolelle yhteen puutarharyhmään. Ainakin olen tunnistavinani pihan samaksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, ihan oikein tunnistit :D Ja kiitos kommentista, kaunis piha jo nyt, vaikka vasta reilun vuoden vanha.

      Poista