keskiviikko 19. elokuuta 2015

Pimenevien iltojen pelastus: toimiva ja tunnelmallinen pihavalaistus

Syksyn taas kolkutellessa nurkan takana (kirjaimellisesti, viimeyönä oli nimittäin jo hallaa) ja iltojen pimetessä alkaa korostumaan pihavalaistuksen tärkeys. Meillä pihavalaistus on toteutettu Airamin tuotteilla. Ulkoseinissä meillä on rosteriset, 2-suuntaiset Airamin Alppilat, jotka toimivat liiketunnistimella. Valot siis syttyvät päälle, kun joku lähestyy talon sisäänkäyntejä. Mikä mukavampaa, kun talvella töistä tullessa valot menevät itsestään päälle.


Lisäksi meiltä löytyy ympäri pihaa Airamin Käpylä-pollareita, jotka puolestaan toimivat hämärä- ja kellokytkimillä. Valot siis syttyvät aamuisin kellokytkimen avulla, sammuvat itsestään hämäräkytkimellä ja illanedellä taas syttyvät sen avulla ja sammuvat kellokytkimellä. Lisäksi kaikkia ulkovaloja voi toki ohjata myös talon sisältä perinteisillä katkaisijoilla, mutta yleensä ne toimivat meillä automaattisesti. Tähän ratkaisuun olemme olleet erittäin tyytyväisiä, sillä iltaisin ei tarvitse muistaa laittaa valoja pois ja vastaavasti ne palavat myös reissussa ollessa, jolloin talo on asutunnäköinen kokoajan. Pollareille meillä vedettiin sähköjohdot maahan jo talon pohjatöitä tehdessä ja ne viriteltiin paikoilleen samalla, kun tehtiin pihaa. Myös kaikki näiden ohjaamiseen tarvittava huomioitiin jo talon rakennusvaiheessa. Olikin hyvä, että meillä oli sähkösuunnitteluvaiheessa tiivistä yhteistyötä sekä Kannustalon että paikallisen sähkömiehen kanssa, että saatiin mietittyä kokonaisuus mahdollisimman toimivaksi. Myös leikkimökkiin vedettiin sähköt, että saadaan tunnelmavalaistusta talvikaudella sinnekin, unohtamatta imurointia yms. 


Sain todella hienon tilaisuuden tehdä yhteistyötä Airamin kanssa. He tarjosivat meille tunnelmallista lisävalaistusta pihalle Easy Connect -kohdevalaisinten ja solar led -koristevalojen muodossa. Easy Connect sarjan avulla on helppo korostaa pihan parhaita puolia ja sähköjohdot saa helposti piiloon esim. soran alle ja tarvittaessa valaisimia on helppo siirtää paikasta toiseen, fiiliksen mukaan. 


Meille tuli Easy Connect -sarjasta pari pientä kohdevaloa, jotka sijoitettiin leikkimökin ympäristöön valaisemaan helmiorapihlajaa ja korostamaan koivujen välissä olevaa tuikkulyhtyrivistöä.


Lisäksi saimme pari medium kohdevaloa, jotka sijoitimme pergolan ympäristöön valaisemaan isoa kiveä ja pergolan säleikköä. Meillähän ei ole pergolassa sähköjä, joten sähköt vedettiin takaterassin pistorasiasta, johon saimme näppärän ajastimen, jolloin voimme itse määrittää, milloin valot palavat. 


Easy Connect -sarja osoittautui todella helpoksi asentaa, jopa tällainen naisihminen sai ne hetkessä laitettua paikoilleen. Muunneltavuus ja helppokäyttöisyys ovat siis ehdottomasti tämän valaisinsarjan suurimmat plussat. Haaroitusosien avulla samaan linjaan voi asentaa useamman valaisimen ja vaikka myöhemmin täydentää haluamillaan valaisimilla - valinnanvaraa riittää. 


Tunnelmallisia elokuun iltoja!

Ps. Kuvissa jo vilahteleekin solar led -tuotteita, mutta kerron näistä vähän lisää viikonloppuna. 

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Huomasin myös teidän blogissa olevan Easy Connect-sarjaa esiteltynä ja hyvin kuvattuna esim. led-lampun vaihto.

   Poista
 2. Kyllä valoilla saa näin pimeään aikaan ihanaa tunnelmaa. Teillä on pihassa kaunista. Olet onnistunu tosi hyvin luomaan kauniin ja tunnelmallisen pihan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kauniista sanoista :) Kiva, kun piipahdit blogissa.

   Poista