tiistai 2. kesäkuuta 2015

Omenapuut aloittelevat kukintaa

Omenapuut ovat alkaneet avata nuppujaan varovasti, samoin koristeomenapuut. Meiltä löytyy kolme omenapuuta (Pirja, Jaspi ja Åkerö) sekä pari purppuraomenapuuta (Makamik ja Linnanmäki) ja rautatieomenapuu. Omenapuiden kukinta on kyllä kaunista katseltavaa. Toivottavasti vain pörriäisiä riittäisi näistä keleistä huolimatta (tuulee kovasti), että saataisiin omenapuista satoakin. Viime vuonna sekä Pirja että Jaspi tekivät muutaman omenan, Åkerö tyytyi vaan kasvattelemaan kokoaan. Tuosta jälkimmäisestä tosin tiesin jo ostaessani, että kestää jonkin aikaa, että tulee satoikään. 


Lisäksi tulikellukat ja Mai Tai -kellukat ovat hiljalleen kukassaan. Jotkut vieroksuvat punaista/oranssia/persikkaista väriä, mutta meidän tontilla on tilaa niillekin.


Myös ensimmäinen atsalea aukoo nuppujaan. Se on tänä keväänä ostettu Orchid Lights. Meiltä löytyy näistä atsaleoista lisäksi tämän kevään toinen tulokas Tarleena sekä aiemmin istutetut Rosy Lights (2 kpl), Ruususen uni ja kevätatsalea. Muissa atsaleoissa on vielä vain nuppuja, mutta eivätköhän nekin kohta aukea.


Loppuviikosta meillä onkin jännät hetket, kun haetaan meille uusi kissanpentu. Jouduttiin talvella luopumaan meidän kollivanhuksesta, joten nyt tulee toinen narttukissa. Saas nähdä, miten arki uuden tulokkaan kanssa lähtee sujumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti