sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

Kukkahurmos

Kukinta on hyvässä vauhdissa meidän pihassa. On mielenkiintoista seurata, mikä puhkeaa kukkaan milloinkin. Tänä vuonna kesä on selvästi viime vuotta jäljessä ainakin täällä Kaakkois-Suomessa, mutta nyt ollaan sentäs päästy nauttimaan jo yli +20C lämpötiloista :D Eilen sain kaikki terassitkin viimein öljyttyä; tavoite oli juhannuksessa, joten hyvin pysyttiin aikataulussa, vaikka vähän kerrallaan tehtiin ;)

Takapihan rhodopenkissä kukkivat tällä hetkellä alppiruusut, atsaleat, pikkutalviot ja rönsytiarellat.


Pation luona kukkivat purppuraomenapuu Linnanmäki, Mai Tai-kellukat, särkynyt sydän ja jättilaukat. Pian kukkivat siperiankurjenmiekat ja köynnöshortensia.


Etupihalla kukkivat arovuokot, posliinirikot, hopeahärkki ja jokunen tulppaani sekä keijunkukat ja siperiankurjenmiekat pian perässä. Myös etupihan syreenipuu, Moskovan kaunotar, on kukassaan. Havuryhmässä kukkii punavihma, joka on myös todella kaunis. Ekana talvena puput kävivät sillä herkuttelemassa, kun en ymmärtänyt sitä suojata, eikä lumisuojaakaan juuri ollut..


Leikkimökin luona kukkivat vasta pikkusydämet, sammalleimu ja kurjenpolvet. Pian kukintavuorossa on myös vuorikaunokki. Tämä penkki on meikäläisen murheenkryyni ja syksyllä luvassa fiksailua.. Pitää järjestellä siinä perennoja vähän paremmin. Osa on tosi kivasti, mutta syysleimut joutuvat siirtojuoksutuksen uhreiksi, kunhan ovat kukkineet.


Ja kukkateemaan sopivasti voisin esitellä meidän uuden perheenjäsenen, Nuppu-neidin <3 Nuppu on kotiutunut viikossa jo hienosti, tosin vanhempi kissa suhtautuu siihen viileän välinpitämättömästi, joten meidän 10v Ruusa-rouvalle tämä uusi tulokas vaatii vähän totuttelua.


Mukavaa alkavaa juhannusviikkoa!

2 kommenttia:

 1. SIis täytyy nyt kommentoida, kun pläräsin tätä siun blogia urakalla läpi, etsinkin yks päivä mutta en muistanu nimeä! Hyvä että tuli vastaan blogilistalla! :) Teidän piha näyttää mahtavalta! Ihanan äkkiä te ootte saaneet aikaiseksi sellaisen kaunotar pihan, että tässä vasta-alkaja alkaa muuttua ihan ruohon väriseksi kateudesta ;) Haluaisin nähdä nyt kuvia istutusalueista ja rajauksista kun kasvit ovat kukassa. Mulla kaikki alkutekijöissään, ja jälkeä tulee verkkaiseen tahtiin. Periaatteena taitaa olla, että mahdollisimman paljon syntyy lahjotetuista perennoista. Täytyy vielä mennä bloggauksissa taaksepäin, kun olin näkevinäni jonkun kasvihuoneenkin! Varo vaan, samoilta hoodeilta kun ollaan, saat joskus pitää esittelykierrosta! Mutta siis todella kauniilta näyttää siellä, ja ihan just niitä lajeja joita ottaisin omaankin pihaan - kunhan vaan ehditään ja osataan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa kurkkimaan! Asutaan täällä Lpr:n länsikupeessa, joten varmaan n. 30min ajomatka teiltä?

   Ja laittelen yleiskuvia pihamaasta enemmän, kunhan alkaa penkit lämpimien kelien myötä rehevöitymään. Istutusalueiden rajaukset meillä on tehty oikeastaan joko HB:n reunakivillä, sähköpylväillä tai Valley View-reunanauhalla. Ja nollasta mekin on aloitettu silloin 2013 syksyllä, joten nopsaan se piha alkaa muotoutumaan, kun vaan tekee :) Meilläkin osa perennoista on tuttavilta saatuja jakotaimia (ja osa oli edellisestä pihasta valeistutukseen tontin laitaan tuotuja), mutta isoin osa jouduttu ostamaan, kun neliöitä sen verran, ettei kenenkään pihasta tällaista määrää kehtaisi edes hakea :D

   Kannattaa kuitenkin kysellä, jos jollain tuttavalla olisi jakotaimia (tai Fb:n Lpr:n seudun kasviryhmästä). Miäkin oon jo ekat jakotaimet omasta pihasta antanut pois, mutta ne ovat lähinnä olleet erilaisia maanpeitekasveja, jotka kasvavat nopsaan. Myös perennanvaihtopäiviltä voi tehdä hyviä löytöjä (vaikka ei ois vaihtareita, yleensä nimellinen korvaus riittää).

   Miulla on haaveena kasvihuone, mutta vielä ei oo sellaista pihalle ilmestynyt. Jospa sitten joskus :) Omalla tahdilla näitä pihahommia kannattaa tehdä, ilman liikaa stressiä.

   Poista