sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

Avoimissa puutarhoissa

Tänään oli valtakunnallinen Avoimet puutarhat tapahtuma, johon osallistui Etelä-Karjalassa yllättävän vähän puutarhoja. Käytiin kuitenkin kiertelemässä kolmessa puutarhassa koko perheen voimin. Aloitettiin reissu Savitaipaleelta, Ainolan pihamaalta, joka oli tänään viimeistä päivää auki.


Ainolan pihamaan kautta kurvattiin Lappeenrantaan, Uus-Lavolaan, jossa meidän vanhoilla kotinurkilla oli avoinna kaksi Suomen kaunein piha -ohjelmastakin tuttua puutarhaa. Sadun Kukkaiselämää lienee tuttu blogi monille puutarhaharrastajille. Sen verran paljon oli ihmisiä paikalla, etten viitsinyt yleiskuvia napsia, mutta tässä pari herttaista kukkijaa.


Ja lopuksi kävimme vielä Hannen Kivipajulassa. Täälläkin oli mukava ihmiskuhina ja isäntäpari esitteli pihaansa ilomielellä ja vastasi ihmisten kyselyihin. Lapsista parasta oli, kun terveiset isäntäparille sai jättää asfalttiliiduilla.

 

Tänään on ollut mukavan lämmin päivä, vaikka eilen tuli rakeita ja ukkosti. Saapuisipa se lämpöaalto viimeinkin näille nurkille. Omalla pihalla kärhöistä Piilu ja Dr. Ruppel ovat aloittaneet kukintansa. Aivan valloittavia tapauksia, toivottavasti jaksavat kukkia jatkossakin, näitä kaunottaria ihailisi vaikka kuinka paljon.


Ensimmäinen pionikin avasi kukintonsa. Kyseessä on tänä keväänä istutettu kaunotar. Muut pionit pergola-alueen luona ovat vielä nupuillaan, mutta toivotaan, että auringon paisteen ja lämpenevien kelien myötä avaisivat pian nuppunsa. Siperiankurjenmiekat sentäs kukkivat jo valtoimenaan eri puolilla pihaa.


Aurinkoa ja iloa alkavaan viikkoon!

4 kommenttia:

 1. Mulla tuli muita kiireitä Avoimien tielle. Olisi ollut kiva kiertää. Meidän kunnassa ei ollut yhtään pihaa auki, mutta napuuripitäjässä olisi voinut tehdä kunnon kierroksen. Kun yksi lähtee mukaan, niin lähipiiristä useampi muukin uskaltaa. Noin se jotenkin vaan menee, vaikka pihat ovat erillään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun jätit kommenttia :)

   Totta varmasti turiset, että kun yksi rohkaistuu, muut seuraa perässä. Itsekin toivoisin, että voisimme jonain päivänä osallistua Avoimet puutarhat -tapahtumaan, mutta vielä toistaiseksi piha tuntuu kovin raakileelle, kun kaikki puut ovat pieniä ja kasvit vähän hakevat paikkaansa (eli siirtojuoksuttelen niitä pitkin pihaa).

   Poista
 2. Kiva, kun kävitte! En ehtinyt huomata siinä vilinässä, mutta bongasin vieraskirjasta. Kerrankin sää suosi tapahtumaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olikin melkoinen vilinä pihoilla, joissa käytiin. Miehesi kanssa juteltiin, mutta en viitsinyt sinua häiritä, kun hihannykijöitä näytti olevan muutenkin :D

   On tosi kiva, että tällaisia tapahtumia järjestetään :) Jonain päivänä haluan kyllä itsekin mukaan.

   Poista