torstai 21. toukokuuta 2015

Uusi istutusalue

Kevään aikana suunnittelin meille uutta istutusaluetta ja nyt se alkaa olla valmis. Tällä viikolla saapui TaimiMoision paketti, jossa oli viimeiset taimet tuohon kukkapenkkiin. Tänä keväänä ekaa kertaa taimia netistä ostaneena voin todeta, että jokaisen puljun kanssa asiointi sujui hyvin ja taimet olivat hyvälaatuisia. Uskallan siis tilata netistä tulevaisuudessakin, jos ei oman kaupungin valikoimat riitä :D

Istutin tuohon uuteen kukkapenkkiin pari kuukausi- ja parvekemansikkaa, kahta erilaista kääpiökurjenmiekkaa, tähkätädykkeitä (sinistä ja valkoista), pikkusydämiä (valkoisia ja pinkkejä), kurjenmiekkoja (vaaleanpunaisia ja liiloja), päivänliljoja (valkoisia), erilaisia kurjenpolvia (3 kpl 'Rose Clair', 6 kpl 'Elke' ja verikurjenpolvia), valkoisia ja pinkkejä isotähtiputkia, pinkkiä loistosalviaa, 2 kpl tarhapioneja ('Mutabilis Plena' ja 'Superba Plena'), 8 kpl kiinanpioneja ('Mother's Choice', 'Angel Cheeks', 'Duchesse de Nemours', 'Solange', 'Jadwiga', 'My Love', 'Amabilis', 'Gay Paree'), vuokkopionin, suklaakirsikkapuun, Zilga-viiniköynnöksen, 3 kpl kärhöjä ja 2 kpl köynnösruusuja ('New Dawn').


Istutusalueen rajasin Valley View-reunanauhalla, mitä meillä on käytössä muuallakin pihalla. Laitoin penkkiin myös muutamat pääsiäisen ajalta jääneet narsissit sekä jaloleinikin mukuloita. Saas nähdä, nousevatko leinikit vai eivät.


Tässä vielä hyötytarhan suunnasta, pioneja on myös tuossa polun toisella puolen, lämpökaivon ympärillä. Lämpökaivon "maisemoinniksi" istutin sen luo Piilu-kärhön. Pioneihin hurahdin jo viime vuonna vähän, mutta tänä keväänä vielä enemmän. Puutarhallakin sanottiin, että pionit ovat nousemassa "trendiksi", kuten muutkin perinneperennat.


Nyt on mukava päästä seurailemaan, kuinka taimet lähtee kasvuun, ja toivottavasti myös kukinnasta saadaan nauttia jo tänä kesänä :) 

Ruusupenkissä kukkii narsissit. Ruusuorapihlajassakin näyttäisi ehkä muutama nuppu olevan. Tuo tarkistuskaivo pitäisi laittaa oikeaan korkoonsa, mutta ennen kuin se tapahtuu, niin siihen on nyt istutettu Pink Fantasy-kärhö peittämään sitä :D
 

Nyt vain kaivattaisiin vähän enemmän lämpöä, tämäkin viikko ollut täällä Kaakossa melko kolea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti