lauantai 30. toukokuuta 2015

Tulppaaneita ja vähän muita kukkivia

Tulppaanit ovat innostuneet kukkimaan lämpimien säiden myötä. Tai no, lämpimien ja lämpimien, viime vuonna tähän aikaan oli hellettä, nyt hätyytellään ensi kertaa +20C rajoja. 


Viime syksynä en lisännyt kuin muutamat tulppaanisipulit pihalle, joten näistä suurin osa kukkivat nyt toista kertaa. Viime vuonna katkaisin kukkavarret kukinnan jälkeen, lannoitin hyvin ja annoin lakastua rauhassa. Tänä vuonna onkin ollut mielenkiintoista huomata, että osa tulppaaneista kukkii aivan yhtä hienosti kuin viime vuonna, osa on selvästi taantunut. Eniten olen pettynyt Angelique-tulppaaneihin, joissa kukinnan taantumisen näkee selviten. Ensi vuonna tuskin odotettavissa enää mitään niiden osalta. 

Muitakin kukkijoita pihalta löytyy. Vuorijumaltenkukat aloittelevat kukintaansa. Nämä ovat melko herkkiä kaunottaria, eivätkä välttämättä kovin tunnettuja. Kukinnan jälkeen lehdistö lakastuu ja häviää, joten meillä nämä ovat piristämässä isoa kuunlilja-aluetta. Helmililjat kukkivat sinisenä vanana, särkynyt sydän availee kukkiaan ja luumupuu aloitti myös kukinnan. Toivottavasti päästäisiin tänä vuonna maistelemaan ensimmäisiä luumuja meidän pihassa.


Huomenna pitäisi hakea kesäkukkia meillekin, ideoita ja inspiraatiota niihinkin löytyy, pitää vaan toivoa, että puutarhalla on sellaisia kesäkukkia tarjolla, mitä olen ajatellut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti