keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Tähtimagnolia

Tähtimagnolia (magnolia stellata) on avautunut tämän päivän lämpöaallon kunniaksi täyteen kukkaloistoonsa.

Aivan ihana! Nyt vaan pitää toivoa, että talvehtii ja kukkii meillä jatkossakin. Kukkanuput ovat hallanarkoja, ja meilläkin oli yhtenä yönä harso päässyt vähän karkuun, joten osassa on rusehtavaa terälehtien kärjissä. 


Sunnuntaina meillä kävi paikallisen Fb-puutarharyhmän jäsen hakemassa punavärimintun ja siperiankurjenmiekan jakotaimia ja kyseli samalla, onko minulla tietoa, minkä verran erilaisia kasveja meidän pihassa kasvaa. Arvioin, että ainakin yli sata ja kerroin, etten ole koskaan laskenut. No, insinöörinä tietty tämän puutteen huomatessani tein alkuviikosta pientä taulukointia meidän monivuotisista kasvilajeista/lajikkeista (poislukien kaikki sipulikukat), ja tulos oli todella yllättävä: yli 280 erilaista lajia/lajiketta! Osa toki jakotaimina meillekin tulleita, mutta iso osa kaupoista ostettuja. Taimimäärää en sentäs uskaltanut alkaa laskemaan, siinä lopputulos voisi olla vieläkin järkyttävämpi :D Ei ihme, että välillä näissä puutarhahommissa meikäläisen päässä soi Musen Madness -biisi ;)


Eilen tuli Viherpeukaloiden paketti, joten nyt on laitettu taas taimia multaan. Köynnösruusuja ja kärhöjä olen nyt istuttanut innolla - toivottavasti lähtevät kasvamaan ja kukoistamaan.

Kauniita istutuskelejä kaikille viherpeukaloille! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti