perjantai 1. toukokuuta 2015

Kevään pihaprojektin etenemistä

Pihatyöt ovat käynnistyneet meidänkin nurkilla. Vähän yli viikko on nyt pihalla puuhasteltu ja tämän kevään pihaprojekti - eli pergolaympäristön kuntoon laittaminen - on lähtenyt kivasti käyntiin. Viime viikolla kaivettiin monttu auki ja täytettiin se mullalla. Kärräämistä ja vähän lisää kärräämistä, tiesihän taas pihahommia tehneensä ;) 


Tähän penkkiin oon istuttanut viime viikonloppuna ekat juurakot, jotka tilasin Puolasta, Gardenmarkt.pl yhden Facebook-ryhmän suositusten pohjalta. Tilaus tuli reilussa viikossa ja paketissa oli kaikki, mitä piti ja lisäksi vähän extroja päälle (daalioita ja gladioluksia, joista miulla ei oo mitään kokemusta..). Tilasin erilaisia pioneja, iiriksiä, tähkätädykkeitä, kerrottuja akileijoja, päivänliljoja ja pikkusydämiä. Mielenkiinnolla odotan, miten lähtevät juurakoista kasvuun.

Istutin myös uudet puut viime viikonloppuna, eli suklaakirsikan, helmiorapihlajan ja purppuraomenapuu Makamikin. Ovathan nuo vielä hetken aika rimpuloita, mutta kunhan kasvavat, niin saadaan lisää kerroksellisuutta ja suojaa pihalle.


Lisäksi oon vähän muokkaillut nykyisiä istutuksia, eli siirrellyt taimia paikasta toiseen. Punaväriminttu ainakin näyttää viihtyvän meillä hyvin, sillä jouduin siirtämään sen penkin laitamille, kun oli yhdessä kesässä levähtänyt melkoisesti.


Poikkesin toissa viikonloppuna Helsingin reissulta kotiinpäin ajellessa Viherpeukaloiden myymälässä Valkealassa, josta tarttui mukaan tähtimagnolia ja itoh-pioni Cora Louise. Suosittelen poikkeamaan myymälässä ohikulkumatkalla, sillä taimet ovat siellä edullisempia kuin netissä ja valikoimakin ehkä vähän laajempi. 

Tähtimagnolia
Ensi viikolla odottelen saapuvaksi mm. köynnösruusuja. Leikkimökin viereen mallailin jo meidän vanhaa köynnöstukea, jota vasten on siis tulossa pilariruusu John Cabot sekä vaaleanpunainen kärhö. Kuoppa on vielä kaivamatta, mutta juurimatto ja mullat on valmiina. Kärhöistä olen hankkinut Princess Dianan, Pink Fantasyn, Nelly Moserin, Hagley Hybridin, Dr. Ruppelin, Piilun, John Pawel II:n ja Justan.


Tällainen vaihe menossa siis meidän pihalla. Ei ole ainakaan ongelmia vapaa-ajan vietossa :D Hauskaa vappupäivää lukijoille!

2 kommenttia:

 1. Kävin eilen vierailemassa siskoni luona Valkealan Iltatähdessä. Ilokseni näin Viherpeukalon olevan vielä auki ja ostin Itoh-Pionin Cora Louisen. Todella paljon edullisempia kasvit, kuin täällä Helsingin seudulla. Viikonloppuna aion istuttaa ja toivottavasti kestää talven yli, vaikka näin myöhäään istutankin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun jätit kommenttia! Jostain syystä en ollut aiemmin huomannut tätä kommenttia, joten pahoittelut vastauksen viivästymisestä.

   Viherpeukaloiden hinnat ovat tosiaan monesti olleet todella edulliset (paikan päällä halvempaa kuin netistä tilatessa), ja itsekin kävin siellä pari kertaa kauden aikana laareja tyhjentämässä. Itoh-pionit näyttävät kuvissa ihanilta, ja omastakin pihasta tuo Cora Louise ja Julia Rose löytyvät, toivottavasti selviävät ekasta talvestaan ja kenties kukkisivat jo ensi vuonna.

   Poista