lauantai 11. huhtikuuta 2015

Kevään ekat kukkijat

Tällä viikolla aurinko on sulattanut kohisten lumia meidänkin pihalta ja täten kevään ensimmäiset kukkijat ovat päässeet vauhtiin. Virvaliljat ja krookukset ovat tänäkin vuonna aloittamassa kukkaloistoa. Myös helmililjat, tulppaanit ja narsissit nostavat kovaa tahtia päätään, mutta niiden kukkimista saadaan odotella vielä tovi. Tämä kevät on aina jännää aikaa, kun pääsee seuraamaan, miten kasvit ovat talvesta selvinneet ja uusia alkuja pukkaa maasta.

Crocus Ard Schenk
Virvalilja

Eilen naputtelin tilauksen Viherpeukaloille. Ruusuja, pioneja (edellisen postauksen Itoh-pioni Julia Rose ja tarhapioni Rosea Plena), kärhöjä, iiriksiä, kurjenpolvia ja kuunliljoja tulossa meille toukokuun puolivälin tuntumassa. Kunhan routa sulaa, niin pääsen uuden kukkapenkin kaivamisen kimppuun. Tänään kävin myös Agrimarketissa jo vähän tutkailemassa kärhövalikoimaa, kun pergolaan pitäisi muutama vielä ostaa. Ainakin Piilu ja Hagley Hybrid miellyttivät silmää, pitäisi vaan tarkistaa, että kukkivat saman vuoden versoilla. 

Aurinkoa ja iloa kevätpäiviin!

2 kommenttia:

 1. Teillä on kyllä kaunis piha! Jossakin parin vuoden takaisissa teksteissä oli, että olitte käsitelleet hiekkalaatikon tikkurilan puuöljyllä, sävyllä tuohi. Onko sulla kuvaa hiekkalaatikosta, sävy kiinnostaisi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Jenni!

   Ja kiitos kommentista :) En kerkeä nyt käydä kuvaa nappaamassa, mutta se Tuohi-sävu näkyy mm. tässä kuvassa näissä kasvatuslaatikoissa: http://1.bp.blogspot.com/-M4IKSUDRc1s/UgihHSHUZSI/AAAAAAAABCM/OfT6kxB0mZw/s1600/IMG_0077.JPG Meillä oli siis Tikkurilan Valtti Akvaa, jolla käsiteltiin sekä hiekkis että nuo kasvatuslaatikot.

   Poista